Tip dana košarka: Unics vs Venezia, derbi A grupe Evrokupa! Dobar meč u najavi!

Unics

U okviru grupe A sastaju se dva jako kvalitetna tima. Uniks u Kazanju dočekuje ekipu Venecije. Uniks polako podiže formu i samo nekoliko bitnih igrača u rotaciji koji su se vratili u roster, igraju zaista dobro. U Kazanju su uvek jako dobri i teško ih je savladati. Sa druge strane u goste im dolazi italijanska Venecija koja ima kadrovskih problema. Naime, u timu nema Vata, jednog od najboljih igrača ovog tima. Očekujemo jedan kvalitet meč sa mnogo trčanja i atraktivnih poteza. Bitan meč i za jedan i za drugi tim. Na programu je od 17h.

Unics: Dimitris Priftis konačno ima pun roster na raspolaganju.

Dimitris Priftis je ostao na klupi ovog tima i posle sezone koja je prekinuta zbog “korona” virusa, napravio je nekoliko promena u svom rosteru. Stigla su nova tri amerikanca u ovoj sastav. Radi se o igračima koji bi trebalo da odmah od starta naprave razliku u korist svog tima, pogotovo kada se radi o odbrani. Ajzea Kenan koji ima i NBA iskustva pokriva pozicije jedan i dva i često ćemo gledati loptu u njegovim rukama. Tu je i Džon Holand koji je posle sjajne sezone u izraelskom šampionatu, pojačao redove ruskog tima, kao i Džon Braun koji će voditi organizaciju napada. Džordan Morgan je pojačanje u reketu i ovaj tim Uniksa zaista poseduje dobar kvalitet i biće jako teško savladati ih na njihovom parketu u Kazanju. Igraju dobro, polako podižu formu i ponovo će biti jedan od favorita za osvajanje Evrokupa, dok se nadaju i što bolje rezultatu u VTB ligi.

Venezia: Tim je već dve-tri sezone na okupu i igraju jako dobru timsku košarku.

Još jedan italijanski tim sa velikim ambicijama u Evrokupu. Preko Virtusa i Armanija se teško može do Evrolige u italijanskoj ligi, pa je prolaz preko Evrokupa realnija opcija za ovaj tim. Sjajno je sezonu otvorio centar ovog tima Vat, koji je pokazao da je ovo njegova godina i da će napad Venecije u dobroj meri ići upravo preko njega, spuštanjem lopte u reket. Ostin Dej je imao promenljivu sezonu iza nas i od njega se očekuje napredak, pre svega u defanzivnim postavkama. Sjajni grčki šuter Bramos je i dalje tu, kao i Stefano Tonut koji će imati bitnu ulogu u ovom rosteru. Igrač sa Novog Zelanda, Ajzak Fotu je doveden kao neko ko treba da unese sigurnost i iskustvo i ovaj tim Venecije je zaista dobro koncipiran i napada najviši plasman ove sezone. Izostanak Vajta na ovom meču će bitno uticati na igru Venecije, pa će Vidmar i Fotu imati znatno veću ulogu i biće raznih pomeranja na visokim pozicijama kada je minutaža i uloga u pitanju. Jako bitan meč za Veneciju.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog domaćin pobednik meča sa hendikepom (-6.5) i Meridianbet daje kvotu 1.70 za ovaj hendikep. Smatramo da je Uniks kvalitetniji tim u ovom trenutku, kada gosti dolaze nešto oslabljeni. Svakoj ekipi je teško da igra u Kazanju, jer prvo moraju da prevale veliki put da bi uopšte došli do mesta odigravanja utakmice. Očekujemo dobar titam ovog meča i nadamo se da će ovo biti dobitan predlog, jer bez Vata u reketu, biće jako teško gostima da se nose sa odličnom centarskom linijom domaćina. Bitan meč za oba tima i nadamo se da ćemo gledati kvalitetnu košarku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.