Tip dana: Lajpcig – PSŽ: Repriza polufinala Lige šampiona!

Utorak nam je doneo pregršt zanimljivih susreta kada je u pitanju Liga šampiona, a nema nikakve sumnje ni da nas u sredu očekuje dosta uzbuđenja.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Lajpciga i PSŽ-a, koji je zakazan za 21 čas.

Lajpcig: I ove sezone sjajne partije “bikova”!

Sigurno je da više dobre partije Lajpciga nisu slučajnost. Naime, ova ekipa poslednjih godina beleži sjajne rezultate, a nekako je utisak da se kruna svega toga desila prošle sezone kada su mimo svih očekivanja stigli do polufinala Lige šampiona, gde su zaustavljeni upravo od PSŽ-a, koji im ovog puta i dolazi u goste, i nema sumnje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan duel.
Krenimo redom. Prošle sezone je nemački predstavnik bez većih problema prošao grupu, da bi u osmini finala za protivnika dobili Totenhem, koji je sezonu ranije stigao do finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. “Bikovi” su bez većih problema došli do plasmana među osam najboljih ekipa, a u četvrtfinalu su održali fudbalsku lekciju favorizovanog Atletiko Madridu i potpuno zasluženo došli do plasmana među četiri najbolje ekipe.
Što se tiče nemačkog šampionata, treba reći da se Lajpcig trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na vodeće ekipe, a u prošlom kolu su “bikovi” poraženi na gostovanju kod Menhengladbaha koji igra fantastično u poslednje vreme, o čemu možda i najbolje svedoči trijumf u sinoćnjem meču protiv Šahtjora, kada je bilo neverovatnih 0:6.
Zanimljivo je da su pre toga izabranici trenera Nagelsmana bili na prvom mestu na tabeli, i sigurno da im je teško pao taj poraz, kao i uostalom onaj u prošlom kolu Lige šampiona, kada su doživeli pravu katastrofu na gostovanju kod Mančester Junajteda, pošto je taj duel završen rezultatom 5:0, što je najubedljiviji poraz Lajpciga u poslednjih nekoliko godina.

PSŽ: Ovoj generaciji nedostaje još samo Liga šampiona!

Sigurno je da će Parižani učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do trofeja u Ligi šampiona, ali ih opet očekuje jako težak zadatak. Čini se da su prošle sezone “sveci” bili nikad bliži “ušatom” trofeju, pošto su većim delom takmičenja igrali na izuzetno visokom nivou, ali su nažalost poraženi u finalu od Bajerna iz Minhena, iako deluje da su bili dosta bolja ekipa na terenu. Nažalost, Bavarci su iskoristili sve svoje šanse, Parižani nisu, i na kraju su morali da se zadovolje sa titulom vicešampiona Evrope, što takođe nije malo dostignuće.
Inače, nakon katastrofalnog starta francuskog šampionata, mora se priznati da fudbaleri PSŽ-a pružaju sve bolje partije. Naravno, ne treba zaboraviti da je upravo taj loš start prvenstva došao zbog koronavirusa koji je ušao u ekipu, pošto glavne zvezde Parižana nisu nastupale u prva dva kola, što je i dovelo do dva vezana poraza.
U ovom trenutku se izabranici Tomasa Tuhela nalaze na prvom mestu na tabeli francuske Lige 1 uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Lil. Međutim, što se tiče Lige šampiona deluje zaista da su Parižani mogli i morali dosta više. Naime, u prvom kolu su “sveci” doživeli neprijatan poraz na svom terenu od Mančester Junajteda kada je bilo 2:1, da bi nakon toga ipak ostvarili trijumf i to na gostovanju kod turskog šampiona Bašakšehira, kada je bilo 0:2.
Sada ih opet očekuje dosta težak zadatak pošto gostuju kod Lajpciga, kog su već bez većih problema savladali u prošlosezonskom polufinalu Lige šampiona.

Naš predlog

Oba tima su doživela po jedan poraz i jednu pobedu i sigurno je da će zbog toga i Lajpcig i PSŽ ići na trijumf. Međutim, mišljenja smo da je najbolje izbeći prognoziranje konačnog ishoda pošto je poznato koliko dobro Lajpcig igra na svom terenu, ali je istina i da je PSŽ kvalitetnija ekipa. Ono čega bi i te kako trebalo da bude na ovom susretu su golovi, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.40. Naravno, za očekivati je da oba tima postignu makar jedan gol na ovom susretu, i zato vam predlažemo da odigrate igru GG za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 1.51. Za kraj, mišljenja smo da će gosti iz Pariza postići makar dva gola na ovom meču zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.