Tip dana: Crvena Zvezda – Gent: Evropsko proleće na horizontu!

U četvrtak je izuzetno bogata ponuda za klađenje, a poznato je da je ovaj dan rezervisan za mečeve u Ligi Evrope, a danas su na programu dueli trećeg kola drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja u fudbalu.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će Crvena Zvezda ugostiti Gent.
Meč između ove dve ekipe zakazan je za 21 čas.

Crvena Zvezda: Velika prilika za izabranike Dejana Stankovića!

Pre svega, treba reći da Crvena Zvezda ove sezone blista u nacionalnom šampionatu, pošto se u ovom trenutku nalaze na ubedljivom prvom mestu na tabeli uz čak šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Vojvodinu, ali i devet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Partizan, koji je svakako i najveći rival crveno-belima u borbi za šampionski pehar.
Inače, ne treba zaboraviti da je Zvezda dve godine zaredom igrala grupnu fazu Lige šampiona, ali su ove ipak morali da se zadovolje sa plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje, što svakako nije neuspeh.
Za sada, navijači crveno-belih imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je nastup njihovih fudbalera u Ligi Evrope u pitanju pošto su u prvom kolu doživeli možda i očekivani poraz na gostovanju kod Hofenhajma, da bi nakon toga odigrali jedan fenomenalan susret na “Rajku Mitiću” i deklasirali Liberec sa više nego ubedljvih 5:1.
Ako na to dodamo da su izabranici Dejana Stankovića u prošlom kolu LingLong Superlige slavili sa 1:4 na gostovanju kod Radnika, dolazimo do zaključka da je Zvezda na poslednja dva susreta postigla čak devet golova, što je možda i najbolji podatak koliko crveno-beli zapravo igraju dobro u poslednje vreme.
Što se duela protiv Genta tiče, medicinski tim crveno-belih čini sve da za ovaj meč osposobi Milana Rodića koji ima problema sa povredom, ali će on po poslednjim informacijama propustiti ovaj duel, što je svakako veliki hendikep za Dejana Stankovića.

Gent: Koronavirus je pokosio ovu ekipu!

Fudbaleri Genta imaju velikih problema na startu belgijskog šampionata i trenutno se mimo svih očekivanja nalaze na katastrofalnom dvanaestom mestu na tabeli, i do sada su osvojili samo dvanaest bodova što je zaista premalo za ekipu koja želi da i naredne sezone igra u Ligi Evrope.
Ipak, u prošlom kolu je Gent prekinuo jedan loš niz pošto su slavili na gostovanju kod Beverena. Bio je to jedan fenomenalan meč za aktuelnog vicešampiona Belgije u kom su već posle prvih četrdeset pet minuta imali prednost od čak četiri gola razlike, pa je pitanje pobednika bilo rešeno već na poluvremenu.
Ipak, sigurno je da trener ovog kluba Vin De Deker ima još dosta posla, kako bi svoje izabranike doveo do borbe za mesto koje vodi u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.
Inače, kada smo već kod trenera ovog belgijskog tima, treba svakako naglasiti da on neće voditi ekipu na gostovanje kod Crvene Zvezde zbog toga što je pozitivan na koronavirus.
Kako je saopšteno iz kluba mladi stručnjak je pozitivno testiran, pa će se priključiti dvojici fudbalera, Ngadou i Refu, koji su u izolaciji iz istog razloga i iz karantina će pratiti dešavanja u Srbiji.
Što se tiče dosadašnjih nastupa Genta u Ligi Evrope, ovaj tim nije osvojio niti jedan bod, i to pošto su u prvom kolu poraženi na gostovanju kod Libereca, kada je bilo 1:0, da bi nakon toga doživeli poraz i na svom terenu od Hofenhajma, a taj duel je završen rezultatom 1:4, pa je sigurno da je za izabranike trenera Dekera gostovanje kod Crvene Zvezde možda i poslednja šansa da se ozbiljnije umešaju u borbu za plasman u nokaut fazu Liga Evrope, što i jeste jedan od primarnih ciljeva za ovu sezonu.

Naš predlog

Crvena Zvezda igra sjajno ove sezone na oba fronta, a utisak je da je meč protiv Libereca u prošlom kolu Liga Evrope jedan od najboljih međunarodnih mečeva crveno-belih u poslednjih nekoliko godina. Sa druge strane, Gent se suočava sa velikim kadrovskim problemima pred ovaj susret, ali je prethodnih dana situacija malo bolja pošto se nekoliko fudbalera oporavilo od koronavirusa. I pored svega toga, mišljenja smo da su ipak izabranici Dejana Stankovića favoriti na ovom duelu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Kada se sve sabere i oduzme, za očekivati je da ovo bude i jedan i te kako efikasan duel, pošto će bez ikakve sumnje oba tima ići na sva tri boda, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.