Tip dana košarka: Bayern Munich vs Crvena Zvezda, crveno beli na važnom zadatku u Minhenu.

crveno beli

Ova sezona Evrolige će biti upamćena po mnogim stvarima. Kao prva sezona koja se igra bez prisustva publike i u jako čudnim uslovima. Međutim, ne može se reći da su ove okolnosti negativno uticale na kvalitet košarke. Večeras od 20:30h se sastaju minhenski Bajern i Crvena zvezda. Očekujemo jedan jako kvalitetan meč, jer su oba tima u odličnom ritmu. Za Bajern se slobodno može reći da je uz Žalgiris najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela Evrolige, ali i crveno beli igraju zaista sjajno. Zbog tih stvari očekujemo uzbudljiv susret i odličnu košarku.

Bayern Munich: Trinkijeri je jako dobro ukomponovao roster i “bavarci” igraju zaista sjajno.

Bajern je napravio pravi remont kada je roster u pitanju. Nekoliko igrača iz prošle sezone kao što su Nihad Đedović i Vladimir Lučić će i ove sezone biti nosioci igre, ali novi trener Andrea Trinkijeri je doveo nekoliko igrača po svom ukusu koji bi po njemu trebali da naprave razliku. Vejn Baldvin je pojačao spoljnu liniju dolaskom iz Olimpijakosa, kao i Nik Vejler Bab koji je imao sjajnu sezonu u nemačkom Ludvizburgu. Reket je ostao prazan odlaskom Monroa, pa je Džejlen Rejnolds postao novi igrač bavarske ekipe. Džažuan Džonson je doveden kao “streech” četvorka i njegovo prisustvo u skoku će biti jako bitno za ovaj tim. Očekuje se da Trinkijeri malo “zategne” odbranu Bajerna, jer je to prethodnih sezona bio najveći problem. Dva poraza ove sezone, u prvom kolu od Armanija u meču na jednu loptu i ovaj zadnji od Reala u Madridu gde je Andrea isključen posle nepuna dva minuta. Ovo je odlična sezona u najavi za tim Bajerna.

Crvena zvezda: Dolaskom Brajanta se kockice polako slažu u planovima Saše Obradovića.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri.  Dolaskom O’ Brajanta i Ročestija, crveno beli su popunili roster i sada izgledaju jako dobro i biće teško savladati ih ove sezone, pogotovo na domaćem parketu.

Naš predlog:

Meč koji može doneti sva tri ishoda kada je konačan rezultat u pitanju. Meridianbet kao favorita vidi ekipu Bajerna i pobedu domaćina plaća kvotom 1.50. Ukoliko navijate za crveno bele i smatrate da oni mogu do brejka u Minhenu, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.60. Jako primamljiva kvota na Crvenu zvezdu. Mi smo se odlučili za treći predlog. To je: gost postiže ukupno poena više od 73.5 i Meridianbet daje kvotu 1.75 za ovaj predlog. Smatramo da će ovo biti meč na veliki broj poena i da na takvom susretu crveno beli mogu preko ove granice poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.