Tip dana: Borusija Dortmund – Bajern Minhen: ‘Der Klassiker” nam donosi lidera Bundeslige za naredne dve sedmice!

U subotu je izuzetno bogata ponuda za klađenje, a u moru zanimljivih mečeva za vas smo ovog puta analizirali veliki derbi nemačkog prvenstva, pošto će Borusija iz Dortmunda na svom terenu dočekati aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Bajerna iz Minhena.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Mogu li “milioneri” da prekinu dominaciju Bajerna?

Kada se sve sabere i oduzme treba reći da fudbaleri Borusije iz Dortmunda pružaju izuzetno dobre partije ove sezone. Trenutno se popularni “milioneri” nalaze na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Bajern iz Minhena, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Do sada su izabranici Lusijena Favra odigrali šest mečeva u Bundesligi na kojima su ostvarili pet trijumfa i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Augsburga kada je bilo 2:0.
U prošlom kolu je Borusija odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Arminije Bilefeld, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče Lige šampiona, u trećem kolu najkvalitetnijeg klupskog evropskog takmičenja, fudbaleri Dortmunda su odigrali sjajan meč na gostovanju kod Klub Briža, u kom su bez većih problema slavili sa 0:3, pa se posle tri odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, koji im je između ostalog i naneo jedini poraz u ovom takmičenju, u prvom kolu kada je na “Olimpiku” bilo 3:1.
U poslednjem međusobnom susretu na “Vestfalenu” Bajern je slavio sa 0:1, dok je pre toga Borusija pobedila (2:0). Ipak, ove dve ekipe su se krajem septembra sastale u nemačkom Superkupu, i u jednom fenomenalnom susretu je bilo 2:3 za Bajern.

Bajern Minhen: Imaju li Bavarci dostojnu konkurenciju u Bundesligi?

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su i ovu sezonu ušli na najbolji mogući način što nam verovatno najbolje potvrđuje i trenutno prvo mesto na tabeli Bundeslige, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Dortmund, kod koga ovog puta gostuju.
Do sada su Bavarci odigrali šest mečeva i poput Borusije imaju pet trijumfa i jedan poraz, uz podatak da je taj njihov poraz bio dosta bolan pošto su sa više nego ubedljivih 4:1 poraženi na gostovanju kod Hofenhajma, što je svakako bilo najveće iznenađenje u dosadašnjem toku nemačkog šampionata.
Inače, Bavarci godinama unazad bez većih problema dolaze do titule šampiona u Bundesligi, izabranici Hansa Flika su došli i do trofeja u nemačkom Kupu, a kruna sezone je bio trofej u Ligi šampiona, do kog su fudbaleri Bajerna došli potpuno zasluženo.
Ono što se desilo u četvrtfinalu tog takmičenja će se verovatno prepričavati narednih nekoliko godina, možda čak i decenija. Naime, Bajern je slavio nad Barselonom i to neverovatnim rezultatom 2:8, što sasvim sigurno niko nije mogao ni da pretpostavi. Međutim, zaista treba biti realan pa reći da su Bavarci mogli bez problema da postignu i još koji gol na tom susretu pošto je Barselona pored mašinerije iz Minhena delovala poput neke nižerazredne ekipe.
U polufinalu su izabranici Hansija Flika odigrali još jedan sjajan meč i bez većih problema savladali Lion, dok su u finalu bili bolji od PSŽ-a i došli do trofeja u najkvalitetnijiem evropskom klupskom takmičenju.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl, i prava je šteta što ovom duelu neće moći da prisustvuju navijači zbog poznate situacije širom Evrope sa koronavirusom. Pre svega, sigurno nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89. Za očekivati je da obe ekipe postignu makar po jedan gol na ovom susretu, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 1.39. Za kraj, treba biti realan pa reći da je kvalitet ipak na Bajernovoj strani pa vam iz tog razloga savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.