Tip dana košarka: Partizan vs Uniks, duel koji crno belima može doneti, ali i odneti mnogo u Evrokupu!

Partizan

Partizan i Uniks igraju jako bitan meč u grupi A Evrokupa. U prvom duelu ovih rivala, Uniks je ubedljivo slavio pa će ovaj duel imati nekoliko aspekata bitnih za crno bele. Ukoliko Partizan izgubi na ovom meču biće u jako nezavidnoj poziciji u svojoj grupi, iako nisu odigrali dva meča zbog odlaganja. Uniks sa druge strane igra jako promenljivo, savladaju nekog rivala 20+ razlike, pa se muče ili izgube protiv mnogo slabije rivala na papiru. Očekuje nas svakako jedan zanimljiv meč, prvi u okviru Evrokupa za novog trenera Partizana, Sašu Filipovskog. Duel je na programu od 20:30h.

Partizan: Crno beli imaju najvažniji deo sezone pred sobom. Sada se mnogo stvari odlučuje.

Partizan je jedan od timova koji je najviše žalio za prekidom prošle sezone, jer imao gotovo sve u svojim rukama. Tim su koji je bio prvi i u Evrokupu, ali i u ABA ligi u regularnom delu. Šta je tu je, nova sezona počinje sa malim izmenama u rosteru i jednom velikom na klupi crno belog tima. Umesto Trinkijerija koji je otišao u Bajern, prvi strateg Partizana postao je njegov doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović. Vlado je uspeo sa predsednikom kluba da zadrži okosnicu tima. Umesto Voldena doveden je Mekentajer, Dangubić je pojačao sastav, kao i Erik Mika na poziciji centra. Umesto Birčevića, u tim se vratio sa pozajmice Stefan Janković. Partizan i ove sezone ima najviše ambicije, međutim početak to nije pokazao. Povredili su se Jaramaz i Mozli i cenu lošeg otvaranja sezone platio je Vlado Šćepanović. Umesto njega na klupu crno belih seo je Sašo Filipovski. Videćemo koliko će on moći da donese crno belima.

Uniks: Tim sastavljen od velikog broja kvalitetnih stranaca koji igraju jako promenljivo.

Dimitris Priftis je ostao na klupi ovog tima i posle sezone koja je prekinuta zbog “korona” virusa, napravio je nekoliko promena u svom rosteru. Stigla su nova tri amerikanca u ovoj sastav. Radi se o igračima koji bi trebalo da odmah od starta naprave razliku u korist svog tima, pogotovo kada se radi o odbrani. Ajzea Kenon koji ima i NBA iskustva pokriva pozicije jedan i dva i često ćemo gledati loptu u njegovim rukama. Tu je i Džon Holand koji je posle sjajne sezone u izraelskom šampionatu, pojačao redove ruskog tima, kao i Džon Braun koji će voditi organizaciju napada. Džordan Morgan je pojačanje u reketu i ovaj tim Uniksa zaista poseduje dobar kvalitet i biće jako teško savladati ih na njihovom parketu u Kazanju. To su i pokazali u ovom duelu sezone. Na domaćem parketu su odigrali jako kvalitetno nekoliko mečeva, ali su i izgubili u nekim duelima gde se to nije očekivalo. U svakom slučaju favoriti su na gotovom svakom meču i Partizan će imati težak zadatak na ovom susretu.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati nekoliko predloga, ali smo se mi odličili za jedan. A to je: domaćin pobednik susreta sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.70 za ovaj predlog. Očekujemo da će Partizan uspeti da savlada tim Uniksa sa ovom razlikom, jer se radi o duelu koji je veoma važan za crno bele, koji su pokazali da na svom parketu mogu da odigraju kvalitetnu košarku. Pobedili su Veneciju koja je po snazi slična Uniksu, pa se navijači crno belih nadaju da se to može desiti i večeras. Očekujemo neizvestan meč do samog kraja i pobedu domaćina kako bi naš predlog bio dobitan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.