Tip dana košarka: Khimki vs Anadolu Efes, revolveraški obračun u “Podmoskovlju”.

Khimki

Duel dva tima koja nemaju rezultate kakvim su se nadali na početku sezone. Himki je napravio jedan zaista sjajan tim, kao i prethodnih godina, to su sve igrači koji imaju veliko iskustvo igranja na ovom kvalitetu. Imali su problema sa povredama i “koronom” od starta sezone, ali sada stvari dolaze polako na svoje. Sa druge strane, Anadolu Efes je od početka igrao bez Larkina koji je bio najbolji igrač prošle sezone. Meč između ova dva odlična tima je na programu od 18h.

Khimki: Šved i Mekolum su glavne napadačke opcije ovog tima. Moraju i drugi da se uključe.

Ekipa Himkija svake godine fura istu priču. Prošle sezone su imali nekoliko jako dobrih partija, ali isto tako razočarali su na nekim utakmica koje su morali da odigraju bolje. Aleksej Šved će i ove sezone imati najveću ulogu u napadu, ali pored njega u klub je došao i Erik Mekalum koji je ozbiljna košgeterska pretnja. Ostatak tim je ostao gotovo isti, osim što je za ovu sezonu povratnik Džordan Miki ponovo okosnica u reketu, a društvo će mu praviti bivši NBA igrač i pojačanje iz Bajerna, Greg Monro. Himki igra prepoznatljivu košarku sa velikim brojem kontra napada i šuteva za tri poena. U tom takvom brzom ritmu pokušavaju da slome svoje protivnike. Rimas Kurtinaitis je na klupi ovog sastava i ništa se neće u filozofiji igre menjati. 

Anadolu Efes: Larkin se vratio, Danston se povredio. Efes polako hvata svoj ritam.

Ovo je tim koji je možda i najviše oštećen prekidanjem prošle sezone. Anadolu Efes je bio prvoplasirani tim, kako u Turskoj, tako i u Evroligi. Međutim, nisu se mnogo pitali i sezona se završila bez pobednika u oba takmičenja. Kako su bili dominanti prošle godine, logično je bilo da ne menjaju mnogo tim za ovu sezonu. Oni su to i odradili, produžili su ugovore sa ključnim igračima i Larkin, Micić, Danston i Singlton ostaju udarne igle Anadolu Efesa. Ergin Ataman je u potpunosti implementirao svoj sistem igre u Efes i ovaj tim igra lepršavu i na oko jako atraktivnu košarku koja donosi rezultate. Efes je i ove sezone favorit u svim takmičenjima u kojima nastupa. Imali su i problema sa povredama prošle sezone, dok su sada svi potpuno zdravi i spremni da pomognu timu. Pre svega tu mislimo na Danstona i Moermana koji su bitni faktori u rotaciji Anadolu Efesa. 

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog 2-2 i Meridianbet daje kvotu 1.99 za taj predlog. Igramo da će Anadolu Efes voditi na poluvremenu i pobediti na kraju utakmice. Sa Larkinom i Micićem Efes izgleda mnogo ozbiljnije kada je spoljna linija u pitanju. Kada se uzme u obzir da su izgubili na svom parketu od Bajerna, ovaj duel protiv Himkija im je veoma važan. Efes otvara odlično svoje utakmice i nešto slično očekujemo i večeras. Vidimo ovo kao izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.