Tip dana: Atletiko Madrid – Barselona: Ima li Barsa rešenje za najbolju odbranu u ligi?

U subotu nas širom Evrope očekuje pregršt zanimljivih susreta, a ovoga puta smo za vas pripremili duel između Atletiko Madrida i Barselone koji će biti odigran na prelepom “Vanda Metropolitanu”.
Početak ovog duela je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Simeone može da bude zadovoljan!

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da svi navijači Atletika imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli španske La Lige uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Sosijedad, ali i dva meča manje u odnosu na gotovo sve ekipe u šampionatu, pošto su “jorgandžije” imale obaveze u Ligi šampiona, zbog čega su kasnije započeli pripreme za novi šampionat.
Što se tiče Lige šampiona, u ovom trenutku se izabranici Čola Simeonea nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirai Bajern iz Minhena, pa je sigurno da Madriđanima ostaje velika borba za to drugo mesto koje garantuje plasmasn u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
U prošlom kolu je Atletiko mimo svih očekivanja samo remizirao na gostovanju kod Lokomotive iz Moskve, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, sigurno se svi sećamo da su Madriđani katastrofalno započeli šampionat, ali su posle pauze zbog koronavirusa zaigrali sjajno i potpuno zasluženo došli do trećeg mesta i izborili novi plasman u Ligu šampiona, gde su prošle sezone dogurali do četvrtfinale, u kom su zaustavljeni, pošto je Lajpcig bio bolji i slavio sa 1:2.

Barselona: Katastrofalne partije u La Ligi!

Ovog leta su se u Barseloni desile velike promene. Pre svega, novi trener kluba je postao Ronald Kuman koji ima za zadatak da ovaj tim dovede do šampionske titule, ali i da izbori samu završnicu Lige šampiona, nakon što je prošla sezona kada su u pitanju Katalonci bila zaista loša.
Naime, ekipa sa “Nou Kampa” je u ligi zauzela drugo mesto na tabeli, dok su u Ligi šampiona ispali u četvrtfinalu od Bajerna iz Minhena i to pošto su doživeli više nego ubedljiv poraz, pošto je taj duel završen sa rezultatom 8:2.
Dosta se pisalo o tome da će Leo Mesi napustiti klub, čak je i utisak da omaleni Argentinac nikad bliži nije bio odlasku u neku drugu ekipu, ali je na kraju ipak odlučio da ostane u Barsi i pokuša da dođe ponovo do trofeja u Ligi šampiona, što će biti izuzetno težak zadatak iako su izabranici Ronalda Kumana sjajno startovali u ovom takmičenju.
Naime, ova ekipa je u prvom kolu na svom terenu deklasirala Ferencvaroš da bi onda u derbiju došla do trijumfa nad Juventusom u gostima kada je bilo 0:2. U poslednjem meču se Barsa baš i nije proslavila ali su ipak stigli do trijumfa, pošto su na “Nou Kampu” savladali Dinamo iz Kijeva sa 2:1.
Što se tiče prvenstva, izabranici Ronalda Kumana su konačno u prošlom kolu odigrali jedan dobar meč i slavili na svom terenu ubedljivo protiv Betisa, a taj duel je završen rezultatom 5:2.
Ipak, generalni utisak o nastupu Barselone u nacionalnom prvenstvu je jako loš pošto se aktuelni vicešampion trenutno nalazi tek na osmom mestu na tabeli sa samo jedanaest osvojenih bodova, što je čak za devet bodova manje od trenutnog lidera na tabeli, a to je mimo svih očekivanja Sosijedad.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan poprilično interesantan susret. Atletiko je do sada primio samo dva gola u La Ligi i ubedljivo su najbolja odbrana u prvenstvu, ali je teško očekivati da uspeju da sačuvaju svoju mrežu protiv Barselone koja igra za gol više. Sa druge strane i Atletiko Madrid pruža fantastične partije na svom terenu, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.
Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.
Za kraj, mišljenja smo da bi na “Vanda Metropolitanu” moglo vrlo lako da dođe do podele bodova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate x koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.