Tip dana: Gent – Crvena Zvezda: Četa Dejana Stankovića igra za proleće u Evropi!

U četvrtak je na programu pregršt mečeva u okviru četvrtog kola Liga Evrope, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Genta i Crvene Zvezde.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 55 minuta.

Gent: Poslednja šansa za belgijskog vicešampiona!

Sigurno je da ni oni najveći pesimisti nisu očekivali da će fudbaleri Genta imati ovoliko problema u ovoj sezoni.
Naime, aktuelni vicešampion Belgije se trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli belgijskog šampionata, dok u Ligi evrope Gent nažalost zauzimaju poslednje mesto, i još uvek nemaju nijedan osvojen bod, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi.
Ono što svakako može da raduje sve navijače ove ekipe je podatak da Gent u poslednje vreme pruža nešto bolje partije u belgijskom prvenstvu, pa su tako na tri poslednja susreta ostvarili dva trijumfa i jedan remi.
U prošlom kolu je vicešampion Belgije slavio na gostovanju kod četvrtoplasirane Šarloe, a taj duel je završen rezultatom 0:1, što je svakako rezultat koji nagoveštava bolje partije desetoplasirane ekipe na tabeli.
Nažalost, kada je Liga Evrope u pitanju, pred Gentom je praktično nemoguća misija pošto su jako male šanse da će ovaj tim doći do plasmana u nokaut fazu jer još uvek nemaju niti jedan bod na svom saldu. U prošlom kolu je ovaj tim poražen na gostovanju kod Crvene Zvezde, a taj duel je završen rezultatom 2:1, za srspkog predstavnika, a zanimljivo je da će ove dve ekipe ponovo odmeriti snage u četvrtak, ali ovog puta u Belgiji.
Inače, trener Genta neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera Romana Jaremčuka koji je pozitivan na koronavirus.
Ukrajinac se zarazio tokom internacionalne pauze, u žarištu koje je bio njegov nacionalni tim, a koji je morao da odloži i duel sa Švajcarcima u Ligi nacija zbog pozitivnih nalaza pojedinih igrača.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Gent se za sada nije proslavio pošto su od početka sezone u svim takmičenjima ostvarili samo dva trijumfa na svom terenu, jedan remi i čak tri poraza.

Crvena Zvezda: Sjajne partije crveno-belih!

Deluje da svi navijači aktuelnog šampiona Srbije imaju dosta razloga za zadovoljstvo i kada je ova sezona u pitanju.
Naime, izabranici Dejana Stankovića koji za sada radi izuzetno dobar posao, su nastavili tradiciju igranja evropskih takmičenja, ali su se ruku na srce ovoga puta morali zadovoljiti sa Ligom Evrope, pošto su u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisani od kiparske Omonije, nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
U plej-ofu Liga Evrope Zvezda je bez većih problema eliminisala Ararat a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče grupne faze, izabranici Dejana Stankovića igraju zaista sjajno i trenutno se nalaze na drugom mestu na tabeli koje na kraju i donosi plasman u nokaut fazu, što je svakako primarni cilj crveno-belih kada je ova sezona u pitanju.
U prvom kolu je Zvezda poražena na gostovanju kod Hofenhajma, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Nakon toga su crveno-beli odigrali dva sjajna duela na svom terenu gde su prvo deklasirali Liberec sa 5:1, da bi onda savladali i Gent, a taj mel je završen rezultatom 2:1. Utisak je da su fudbaleri Zvezde sa ova dva uzastopna trijumfa napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu, a treba reći da bi eventualnim trijumf na gostovanju u Belgiji i očekivanim porazom Libereca od Hofenhajma, izabranici Dejana Stankovića praktično na dva kola pre kraja obezbedili plasman u nokaut fazu.
Ono što nije dobra vest je da trener srspkog šampiona za ovaj meč neće moći da računa na ubedljivo najboljeg fudbalera Zvezde, Kataija, koji je povredio primicač u duelu koji su nedavno odigrale reprezentacije Srbije i Škotske u sklopu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine.
Ipak, tu nije kraj glavobolja za Dejana Stankovića, pošto pored Kataija za crveno-bele neće moći da nastupe ni Sanogo, Gobeljić, Rodić, pa je sigurno da je ispred srpskog šampiona ozbiljno težak posao.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa ide na trijumf u ovom susretu. Domaća ekipa bi se eventualnom pobedom ponovo uključila u borbu za plasman u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, dok bi Zvezda trijumfom praktično obezbedila plasman u doigravanje, i sigurno je da bi izabranici Dejana Stankovića u tom slučaju mogli nešto mirnije da odigraju dva poslednja kola i fokusiraju se na domaće prvenstvo, gde ruku na srce imaju ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Zbog činjenice da će oba tima ići na trijumf, savetujemo vam da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Iz potpuno istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.