Tip dana košarka: CSKA vs Real Madrid, program Evrolige otvaramo derbi mečom!

CSKA

Kakav meč je prad nama. CSKA u derbi meču ovog kola Evrolige dočekuje ekipu Reala iz Madrida. Ovo će biti prvi meč “kraljevskog kluba” bez svog prvog plejmejkera Fagunda Kampaca koji se otisnuo “preko bare” i igraće za Denver. CSKA i Real imaju bogat istorijat međusobnih duela i uvek su mečevi ova dva kluba izuzetno zanimljivi i neizvesni. Ovoga puta blagu prednost dajemo domaćinu, zbog pomenute informacije oko Kampaca. Ovaj susret je na programu u 18h i biće pravo uživanje gledati ovaj meč.

CSKA: Polako hvata ritam ekipa Dimitrisa Itudisa i svi dobijaju svoje uloge.

Kako se prethodna sezona nije završila, CSKA je i dalje aktuleni šampion Evrolige i tim koji juri odbranu trofeja. Dimitris Itudis je ove sezone napravio nekoliko izmena. Pre svega mislimo na igrače u reketu, gde je CSKA doveo dva jako kvalitetna igrača. Nikola Milutinov i Toko Šengelija su pojačali CSKA u ovom prelaznom roku i postali su definitivno jedan od najjačih centarskih tandema u Evropi. Ostanak Majka Džejmsa je veliko pojačanje za ovaj roster, jer je on apsolutni lider ovog tima. Darun Hilijard i Johanes Vojtman su takođe tu, igrači koji su dali dobar doprinos prošle sezone, kao i Nikita Kurbanov koji će ponovo čuvati protivničke najbolje igrače. Veliko pojačanje za ovaj sastav je i oporavak Vila Klajburna koji je veoma bitan faktor u igri moskovskog giganta. Još jedna kvalitetna sezona za CSKA u svim takmičenjima. Hvataju polako ritam, oporavljaju se igrači i CSKA će tek u ovom delu sezone pokazati svoje pravo lice.

Real Madrid: Počinje era bez Fagunda Kampaca u ovom velikom klubu.

Španski velikan svake godine pretenduje na najviši plasman u svim takmičenjima u kojima nastupaju. Tako će isto biti i ove sezone. Od trenutka kada je Pablo Laso seo na klupu “kraljevskog kluba”, roster se nikada nije drastično menjao. Uvek su se dovodili igrači koji su deficitarni u tom trenutku, prouzrokovano odlaskom u NBA ili sličnim transferom. Ova sezona će biti u mnogome slična prethodnoj. Real će igrati istu košarku, jako agresivnu na oba kraja parketa. Jedino pojačanje vredno pomena je Alberto Abalde koji je iz redova Valensije prešao u Real i doneće sa sobom preko potrebno osveženje na poziciji niskog krila. Laprovitola i Ljulj će dirigovati napadom, dok su tu i dalje odlične četvorke u vidu Rendolfa i Tompkinsa. Edi Tavares je u srcu reketa i biće ovo sasvim sigurno još jedan dobra sezona Reala. Kampaco je i ove sezone do njegovog odlaska pokazao da je jedan od najboljih organizatora igre na “starom kontinentu” i biće ovo veliki udarac za igru “los blankosa”.

Naš predlog:

CSKA je blagi favorit na ovom susretu i pobedu domaćina Meridianbet plaća kvotom 1.41. Ukoliko smatrate da Real Madrid može do iznenađenja i pobede na ovom susretu, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.90. Mi smo izabrali sledeći predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-4.5) i Meridianbet daje kvotu 1.70 za ovaj predlog. CSKA je favorit na ovom duelu, igraju na domaćem parketu, puni su samopouzdanja i smatramo da će slaviti na ovom duelu. Real je i bez Kampaca kvalitetan tim, ali na ovom gostovanju po nama nemaju šansu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.