Tip dana: Atalanta – Verona: Gost je odoleo Juventusu i Milanu na gostovanjima, može li i Atalanti?

U subotu su na programu prvi mečevi devetog kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Atalante i Verone.
Meč između ova dva kluba je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Velika pobeda na gostovanju kod Liverpula!

Sjajne partije Atalante više nisu nikakva slučajnost u Italiji. Naime, ekipa iz Bergama je uspela da drugi put zaredom dođe do plasmana u Ligu šampiona, a kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da su izabranici Đanpjera Gasperinija u prošlosezonskom izdanju Lige šampiona stigli do četvrtfinala gde su nažalost elimisani od PSŽ-a, i pored činjenice da su bukvalno do poslednjeg minuta susreta imali prednost od jednog gola.
Bilo kako bilo, svakako da svi simpatizeri Atalante imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera, koji ruku na srce pružaju nešto slabije partije ove sezone nego što je to slučaj bio u prethodne dve godine, ali svakako ima još dosta da se igra, i sva je prilika da će izabranici Đanpjera Gasperinija ponovo doći do plasmana u elitno takmičenje.
Kada smo već kod njega, treba istaći da je u prošlom kolu Lige šampiona Atalanta napravila pravi podvig pošto su trijumfovali na gostovanju kod Liverpula, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Ipak, izabranici Đanpjera Gasperinija imaju dosta problema u poslednje vreme kada su mečevi u Seriji A u pitanju, gde su primera radi u prošlom kolu samo remizirali na gostovanju kod Specije u meču u kom nije bilo golova.
U ovom trenutku se ekipa iz Bergama nalazi na sedmom mestu na tabeli i ima šest bodova manje u odnosu na prvoplasirani Milan.
Kada su u pitanjui mečevi na domaćem terenu, do sada je Atalanta odigrala tri meča kao domaćin i utisak je da se za sada nisu proslavili pošto su ostvarili jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz.

Verona: Sjajne partije na startu Serije A!

Utisak je da i fudbaleri Verone polako ali sigurno dobijaju status sigurnog prvoligaša. Naime, ne treba zaboraviti da se ova ekipa prošle sezone vratila u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, gde su zaista pružali partije iznad svih očekivanja, i vrlo malo je falilo da izabranici trenera Jurića koji radi fantastičan posao u gradu ljubavi dođu do plasmana u Ligu Evrope, ali je nažalost na kraju falilo i malo sreće.
Bilo kako bilo Verona je ostvarila svoj primarni cilj, a to je naravno opstanak u društvu najboljih, i sigurno je da se filozofija čelnih ljudi kluba nije nimalo promenila, uprkos fantastičnoj sezoni.
U ovom trenutku se izabranici Ivana Jurića nalaze na devetom mestu na tabeli i imaju samo dva boda manjka u odnosu na Atalantu, kod koje između ostalog i gostuju ovog puta.
Inače, kada su u pitanju gostovanja do sada je ova ekipa odigrala tri meča na strani na kojima nisu uspeli da ostvare niti jedan trijumf, ali se mora priznati da su imali izuzetno težak raspored pošto su prvo remizirali kod Parme koja važi za tim koji igra dosta dobro na svom terenu. Taj meč je ekipa iz grada ljubavi izgubila sa minimalnim rezultatom, a nakon toga su odigrali dva izuzetno dobra duela protiv na papiru dosta kvalitetnijih ekipa.
Prvo su izabranici Ivana Jurića remizirali na gostovanju kod Juventusa, da bi nakon toga uspeli da isčupaju bod i na gostovanju kod Milana, mada se mora priznati da su “rosoneri” do izjednačenja došli u drugom minutu sudijske nadoknade, pa je sigurno da zbog tih odličnih partija na gostujućim terenima, izabranici Ivana Jurića i na ovaj duel putuju u izuzetno lepom raspoloženju, pogotovu što se Atalanta do sada nije proslavila na svom terenu.

Naš predlog

Utisak je da Atalanta pruža nešto slabije partije nego što je to slučaj bio prošle sezone kada su fudbaleri ove ekipe plesali po terenu, što im je na kraju krajeva donelo i plasman u četvrtfinale Lige šampiona gde su eliminisani od PSŽ-a, ali i treće mesto na tabeli italijanske Serije A, što je svakako ogroman uspeh. Što se tiče Verone, utisak je da navijači mogu da budu zadovoljni sa partijama fudbalera ove ekipe, pošto se tim iz grada ljubavi trenutno nalazi na sredini tabele, preciznije na devetom mestu, i sigurno je da neće imati previše problema kada je opstanak u pitanju.
Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Atalante, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.41. Naravno, u mečevima u kojima igra Atalanta su tradicija golovi, a trebalo bi da ih zaista i na ovom susretu bude baš dosta, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.