Tip dana: Čelsi – Totenhem: Ulog je prvo mesto na tabeli!

U nedelju su na programu tri susreta u okviru desetog kola engleske Premijer lige, a za vas smo posebno izdvojili duel koji će biti odigran u Londonu gde će Čelsi dočekati ekipu Totenhema.
Meč između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Čelsi: Lampard izrasta u velikog trenera!

Fudbaleri Čelsija su prošle sezone zauzeli četvrto mesto na tabeli čime je ova ekipa i ispunila svoj primarni cilj za prošlu sezonu, a to je bez ikakve sumnje bila Liga šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, svakako da valja napomenuti da su “plavci” u prošlom izdanju stigli do osmine finala, gde ih je eliminisao Bajern koji je kasnije i došao do “ušatog” trofeja blago rečeno počistiosa terena.
Bilo kako bilo, u Londonu nisu sedeli skrštenih ruku i nemo posmatrali već viđenu borbu između Liverpula i Mančester Sitija za naslov prvaka, već su napravili fantastičan tim.
Naime, ovog leta je u redove londonske ekipe stiglo nekoliko fenomenalnih fudbalera a tu pre svih mislimo na Vernera, Zijeha i Haverca, ali i na Tijaga Silvu koji i dalje važi za jednog od najboljih štopepera na svetu.
Kako sada stvari stoje, deluje da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo pošto se Čelsi u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli Premijer lige i eventualnim trijumfom u ovom duelu bi stigli do prvog mesta na tabeli. Na sve to, izabranici Frenka Lamparda su pobedom u prošlom kolu Lige šampiona stigli do plasmana u nokaut fazu, što i jeste bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Sve to nam govori da Frenk Lampard polako ali sigurno izrasta u jednog vrhunskog trenera, i svakako da je pred njim svetla budućnost.
Inače, u prošlom kolu Premijer lige, “plavci” su bez većih problema trijumfovali na gostovanju kod Njukasla a taj duel je završen rezultatom 0:2.

Totenhem: Pobeda donosi prvo mesto!

Vrlo lako se može desiti da baš ovo bude ta sezona kada će se konačno sve kockice sklopiti i fudbaleri Totenhema doći do šampionske titule posle punih 60 godina, pošto su poslednju titulu fudbaleri ove ekipe uzeli još davne 1960. godine.
Naime, ekipa iz Londona se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli i eventualnim trijumfom na gostovanju kod Čelsija bi zaseli na prvo mesto i pobegli Liverpulu na dva boda viška.
Hari Kejn i drugari pružaju izvanredne partije u poslednje vreme a najbolji pokazatelj za to su četiri vezana trijumfa ali i pobeda u prošlom kolu na svom terenu protiv Mančester Sitija, kada je bilo 2:0.
Izabranici Žozea Murinja dosta dobro guraju i u Ligi Evrope, i sigurno je da će jedan od prioriteta biti i osvajanje ovog trofeja, pošto je poznato da pobednik Liga Evrope dobija direktno mesto u Ligi šampiona, što i jeste primarni cilj londonskog tima.
Inače, Totenhem je prošle sezone pružao poprilično loše partije, a utisak je da se igra “pevaca” nije popravila ni nakon što je Žoze Murinjo nasledio Maurisija Poketina. Ovoga puta su stvari dosta drugačije, pošto Totenhem pruža fantastične partije na svim frontovima, a ono što svakako treba naglasiti je podatak da “pevci” imaju najbolju odbranu u ligi pošto su do sad primili samo devet golova.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je ekipa iz Londona odigrala četiri susreta van svog terena na kojima su ostvarili isto toliko trijumfa, i najuspešniji su gost u Premijer ligi.
Inače, u poslednjem međusobnom okršaju između Čelsija i Totenhema su slavili izabranici Žozea Murinja, i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a bilo je to u EFL Kupu. Pre toga su “plavci” vezali četiri trijumfa nad gradskim rivalom.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan i te kako interesantan susret u kom će snage odmeriti dva tima koja će se po svemu sudeći do poslednjeg kola boriti za titulu šampiona. I jedni i drugi pružaju sjajne partije u poslednje vreme, i najviše zbog toga vam savetujemo da preskočite prognoziranje konačnog ishoda na ovom duelu, već da se fokusirate na golove kojih bi moralo da bude, pošto će oba tima ići na trijumf. Predlažemo vam da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Pored toga, savetujemo vam da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet dala sasvim korektan koeficijent, koji iznosi 1.78. Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar dva gola na ovom susretu, pa vam predlažemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.