Tip dana: Mančester Junajted – PSŽ: Parižani ne smeju da izgube ovaj meč!

U sredu se nastavljaju mečevi petog kola Lige šampiona, a zanimljivo je da nas očekuje čak tri derbi susreta. Dortmund će na svom terenu dočekati Lacio, Sevilja će u Andaluziji ugostiti Čelsi, dok će prava poslastica biti duel između Mančester Junajteda i PSŽ, što ćemo između ostalog za vas detaljnije analizirati.
Duel između ova dva vrhunska tima je zakazan za 21 čas.

Mančester Junajted: Prioritet je plasman u nokaut fazu!

Nekada je bilo sasvim normalno da fudbalere Mančester Junajteda gledamo u Ligi šampiona, gde su često dolazili i do same završnice, ali i do trofeja. Ipak, kako vreme prolazi tako iz sezone u sezoni primarni cilj crvenih “đavola” je plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, do kog su na sreću svih navijača ove ekipe, fudbaleri Mančester Junajteda ipak došli, iako je vrlo lako moglo da se desi da ostanu bez toga.
Naime, izabranici Ole Gunara Solskjera su do plasmana u Ligu šampiona došli u bukvalno poslednjem kolu kada su u direktnom duelu savladali Lester i to na gostovanju, što je bila jedna od najboljih partija “đavola” u poslednjih nekoliko godina.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Mančester dosta dobro igrao u Ligi Evrope, gde su nažalost eliminisani od Sevilje u polufinalu, koja je na kraju i osvojila ovo takmičenje, pošto su u finalu savladali Inter.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, “đavoli” igraju promenljivo, mada je za svaku pohvalu učinak u Ligi šampiona pošto se Mančester Junajted trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, i da nije bilo onog šokantnog poraza na gostovanju kod Bašakšehira, izabranici Ole Gunara Solskjera bi već obezbedili plasman u nokaut fazu, ali ni ovako stvari nisu toliko loše.
Što se tiče Premijer lige, Mančester Junajted trenutno zauzima tek deveto mesto na tabeli, ali u poslednje vreme pružaju sjajne partije, pošto su na tri poslednja susreta ostvarili tri vezana trijumfa, uključujući i meč prošlog kola kada su na gostovanju kod Sautemtpona stigli prednost od dva gola domaćina i na kraju slavili sa 2:3, a pobedonosni gol je postigao Edison Kavani.

PSŽ: Očekivali smo više u Ligi šampiona!

Nakon višegodišnje dominacije u francuskoj Ligi 1, sigurno je da će Parižani učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do trofeja u Ligi šampiona, ali ih opet očekuje jako težak zadatak. Čini se da su prošle sezone “sveci” bili nikad bliži “ušatom” trofeju, pošto su većim delom takmičenja igrali na izuzetno visokom nivou, ali su nažalost poraženi u finalu od Bajerna iz Minhena, iako deluje da su bili dosta bolja ekipa na terenu. Nažalost, Bavarci su iskoristili sve svoje šanse, Parižani nisu, i na kraju su morali da se zadovolje sa titulom vicešampiona Evrope, što takođe nije malo dostignuće.
Kada je ova sezona u pitanju utisak je da izabranici Tomasa Tuhela imaju dosta više problema u Ligi 1 nego što je to bilo ko mogao da očekuje.
Naime, iako se Parižani nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Lil i Lion, evidentno je da ima dosta problema u igri ekipe iz Pariza, koja je primera radi u prošlom kolu samo remizirala na svom terenu protiv Bordoa, dok su pre toga doživeli poraz od Monaka.
Posebno zanimljivo je bilo to gostovanje PSŽ-a u kneževini pošto su u prvom poluvremenu vodili sa 0:2, da bi Monako zaigrao zaista sjajno u nastavku i došao do zasluženog preokreta.
Što se Lige šampiona tiče i tu su “sveci” u izuzetno nezgodnoj situaciji pošto im praktično samo dva trijumfa garantuju plasman među šesnaest najboljih ekipa, pošto se u ovom trenutku nalaze na drugom mestu sa šest osvojenih bodova, a predstoji im teško gostovanje kod Mančester Junajteda.
Ono što je dobra stvar je da su Parižani u prošlom kolu došli do jako važnog trijumfa nad Lajpcigom, a taj meč je završen rezultatom 1:0.

Naš predlog

Pre svega, govorili smo već da ukoliko PSŽ izgubi ovaj meč jako teško će doći do plasmana u nokaut fazu. Barem na papiru, Parižani imaju daleko kvalitetniji sastav i mišljenja smo da bi to morali da potvrde i na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.44. Za one nešto hrabrije savetujemo vam da probate sa 2 koju Meridianbet plaća sa 2.55.
Za kraj, ovo bi svakako trebao da bude jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.