Tip dana košarka: Mornar vs Partizan, derbi ABA lige igra se u Baru! Bitan meč za oba tima!

Partizan

Utakmica koja može da donese i jednom i drugom timu mnogo. Radi se o derbiju ABA lige između Mornara i Partizana. Utakmica je na programu od 19h i igra se u Baru. Ovaj meč dolazi posle reprezentativne pauze i oba tima su imala igrače koji nisu bili sa timom. Videli smo u pripremama za ovu utakmicu da su timovi radili jakim intezitetom na treninzima i da su potpuno spremini za ovaj meč. Kod crno belih ponovo ima kadrovskih problema, jer u timu neće biti Mike i nastup Jaramaza je pod znakom pitanja. U svakom slučaju očekujemo jedan kvalitetan meč i susret na veliki broj poena.

Mornar: Ekipa koja gaji strogo napadački stil košarke i to im za sada ide sasvim dobro.

Mornar je ekipa koja je ove godine pravljena za velika dela. Doveli su nekoliko jako dobrih košarkaša i napadaju sam vrh ABA lige, a želja im je da što dalje doguraju i u Evrokupu. Pulen i Nidam su ostali u klubu, kao i dvojac pod košem Uroš Luković i Miliko Bjelica. Doveden je Keni Gabrijel kao veliko pojačanje i kao neko ko može svojim iskustvom igranja u jakim ligama da prenese drugim igračima. Mnogo više se očekuje od Vajtheda koji je došao sa velikim renomeom prošle sezone, ali nije igrao u dobrom ritmu. Trener pavićević gaji napadački stil košarke sa velikim brojem poseda i šuteva za tri poena. Mornar je u Baru jako nezgodan rival i biće teško slaviti protiv njih. To su pokazali od starta ovogodišnje ABA lige i Evrokupa i u nekim utakmicama su zaista igrali dobro i sav potencijal koji imaju u napadu je došao do izražaja. Očekuje ih derbi protiv Partizana i veoma težak meč u najavi. Velika šteta je što nema publike, jer je u Baru uvek dobra atmosfera.

Partizan: Crno beli su u zaletu, novi trener je doneo energiju i to se jasno vidi u igri Partizana.

Partizan je jedan od timova koji je najviše žalio za prekidom prošle sezone, jer imao gotovo sve u svojim rukama. Tim su koji je bio prvi i u Evrokupu, ali i u ABA ligi u regularnom delu. Šta je tu je, nova sezona počinje sa malim izmenama u rosteru i jednom velikom na klupi crno belog tima. Umesto Trinkijerija koji je otišao u Bajern, prvi strateg Partizana postao je njegov doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović. Vlado je uspeo sa predsednikom kluba da zadrži okosnicu tima. Umesto Voldena doveden je Mekentajer, Dangubić je pojačao sastav, kao i Erik Mika na poziciji centra. Umesto Birčevića, u tim se vratio sa pozajmice Stefan Janković. Partizan i ove sezone ima najviše ambicije, međutim početak to nije pokazao. Povredili su se Jaramaz i Mozli i cenu lošeg otvaranja sezone platio je Vlado Šćepanović. Umesto njega na klupu crno belih seo je Sašo Filipovski. Odmah je sa sobom doneo energiju koja je bitno uticala na igru crno belih. Primetne su nove postavke, pre svega kada je odbrana u pitanju i to jeste bio najveći problem dok je Šćepanović vodio tim. Jaramaz se vraća iz povrede, a timu je priključen i Ali Nikolić koji je bio na pozajmici u Trevizu.

Naš predlog:

Meč koji donosi mnogo predloga sa sobom. Mi smo se nakon detaljne analize odlučili za predlog koji je po nama najizgledniji sa ovog susreta. A to je: gost pobednik meča uključujući i produžetke i Meridianbet daje kvotu 1.80 za ovaj predlog. Smatramo da su gosti iz Beograda u malo boljem momentumu i da sa velikim samopouzdanjem dolaze na ovaj meč. Nekoliko odličnih partija u Evrokupu i poraz na jednu loptu od Crvene zvezde je u velikoj meri popravio raspoloženje u crno belom taboru. Mornar je kvalitetan rival i biće potreban ekstra napor kako bih crno beli slavili na ovom gostovanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.