Tip dana: Sevilja – Real Madrid: Osvajač Liga Evrope protiv aktuelnog šampiona Španije! Ko će do trijumfa?

Ovog vikenda su na programu mečevi dvanaestog kola španske La Lige, a svakako najzanimljiviji susret se igra na stadionu “Sančez Pichuan” u Andaluziji, gde će aktuelni osvajač Liga Evrope Sevilja, dočekati aktuelnog šampiona Španije, ekipu Real Madrida koja ima dosta problema u poslednje vreme.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Sevilja: Cilj je ponovo plasman u Ligu šampiona!

Prošle godine su fudbaleri Sevilje imali jednu zaista sjajnu sezonu. Naime, Andalužani su posle dve godine pauze uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, pošto su u španskom prvenstvu zauzeli četvrto mesto na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na petoplasirani Viljareal, pa je sigurno da se plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje.
Šlag na tortu naravno je bio i trofej u Ligi Evrope, gde su Andalužani po tradiciji odigrali zaista fantastično. Primera radi, izabranici Đulijena Lopategija su u polufinalu i finalu savladali dve objektivno jače ekipe. Prvo je Sevilja slavila nad Mančester Junajtedom, a onda u spektakularnom finalu savladali i Inter i došli do novog trofeja u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.
Inače, u periodu od 2006. do 2016. godine Sevilja je pet puta bila najbolja u Ligi Evrope i s pravom su dobili epitet majstora za ovo takmičenje.
I ova sezona za sada svakako ima status uspešne pošto se Andalužani nalaze na četvrtom mestu na tabeli, vezali su tri pobede u španskom šampionatu, ali, ono što je možda i najvažnije, posle samo četiri kola grupne faze Lige šampiona su uspeli da dođu do plasmana u šesnaestinu finala, što je svakako bio primarni cilj ove sezone.
Nažalost, izabranici Đulijena Lopategija su doživeli težak poraz u prošlom kolu na svom terenu od Čelsija kada je bilo čak 0:4, a sva tri gola postigao je Žiru.
U prošlom kolu španske La Lige, Andalužani su ostvarili veoma važnu pobedu na gostovanju kod Ueske, kada je bilo 0:1.

Real Madrid: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Kada se sve sabere i oduzme treba biti realan na priznati da smo od Reala očekivali dosta više kada je ova sezona u pitanju.
Krenimo redom. Sve je nekako krenulo loše još na startu Lige šampiona kada je ova ekipa doživela poraz od Šahtjora i to na svom terenu, pošto je na kraju bilo 2:3, iako je ukrajinski šampion mimo svih očekivanja na poluvremenu imao prednost od čak tri gola.
Nakon toga su Madriđani uz dosta muke stigli do boda na gostovanju kod Menhengladbaha, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Period gde su Madriđani podsetili na svoje najbolje dane je svakako bio dvomeč sa Interom gde su izabranici Zinedina Zidana oba puta trijumfovali bez većih problema, ali i “El Klasiko” u kom je Real u potpunosti nadigrao i savladao Barselonu, i to na “Nou Kampu” gde je aktuelni šampion Španije retko pobeđivao u poslednjih desetak godina.
Nažalost, u prošlom kolu La Lige je Real ponovo dobrano razočarao sve svoje navijače, pošto su mimo svih očekivanja na svom terenu poraženi od Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Zanimljivo je da je to bio treći vezani duel na kom aktuelni šampion nije ostvario trijumf, što je upalilo crveni alarm u ovoj ekipi i Zinedinu Zidanu se ozbiljno drma klupa.
Da stvari budu gore po Madriđane, Real je u petom kolu Lige šampiona poražen na gostovanju kod Šahtjora sa 2:0, pa su čak i plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja doveli u pitanje.

Naš predlog

Biće ovo duel dve izuzetno kvalitetne ekipe, gde ipak prednost dajemo gostujućem timu. Zaista, bilo bi previše kada Madriđani ni na ovom meču ne bi trijumfovali, a sigurno je da bi to već u ovom delu sezone značio i oproštaj od bilo kakve borbe za titulu šampiona Španije.
Predlažemo vam da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.75.
Kada su mečevi ova dva tima u pitanju retko kada pada manje od tri gola, a mišljenja smo da će to slučaj biti i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 1.80.
Za kraj, mišljenja smo da će izabranici Zinedina Zidana kome bi ovo mogla da bude i poslednja utakmica na klupi Madriđana, postići makar dva gola na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G2+ što Meridianbet plaća sa kvotom 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.