Tip dana košarka: Barcelona vs Olympiakos, klasik Evrolige igra se u “Blaugrani”.

Barcelona

Evroliga ulazi polako u fazu kada se timovi već pozicioniraju i krenula je borba za najboljih osam timova u ovom takmičenju. Barselona je doživela neočekivan poraz od Asvela u Vilerbanu, ali su potom slavili na veoma teškom gostovanju u Kaunasu. Sa druge strane Olimpijakos je imao velikih problema sa “korona” virusom u svom timu. Nisu bili kompletni i to je bitno uticalo na formu i kvalitet igara ovog tima. Sada su koliko toliko uhvatili ritam i od njih se očekuje da pruže dobar otpor na ovom teškom gostovanju. Utakmica je na programu od 19h.

Barcelona: Bez obzira na neke kikseve, katalonci su veliki favoriti ovog takmičenja.

Barselona nije bitnije menjala svoj tim u odnosu na prošlu sezonu koja je prekinuta zbog “korona” virusa. Dva imena su bitna da se istaknu kada je analiza ovog tima u pitanju. Prvo je Šarunas Jasikevičijus, koji je iz redova Žalgirisa seo na klupu katalonskog kluba i drugo je Nik Kalates koji je kao jedan od najboljih plejmejkera u Evropi pojačao spoljnu linije Barselone. Očekujemo pun doprinos oba pojačanja. Šarunas će Barseloni doneti čvrstinu i preko potrebnu disciplinu, dok o kvalitetima Nika Kalatesa ne treba trošiti reči. Naravno, prva zvezda ekipe Nikola Mirotić i ove sezone predstvalja prvu napadačku opciju, a tu su takođe i Kori Higins, Brendon Dejvis i Toma Ertel. Adam Hanga i Pjer Orijola svojim iskustvom su tu da pomognu, kao i sjajni šuter Kajl Kjurik koji je produžio ugovor sa timom iz “Blaugrane”. Pominju se brojna pojačanja za ovaj tim, ali poslednje ime koje se spekuliše je Jogi Ferel koji bi bio veliko pojačanje za ovaj tim.

Olympiakos: Crveno beli iz Pireja traže svoj ritam i kontinuitet dobrih igara.

Barckoas se vratio na mesto uspeha i ponovo će pokušati sa crveno belima iz Pireja da osvoji titulu u Evroligi. To im neće biti nimalo lako, ali su za razliku od prethodnih sezona ove godine napravili jedan provereno konkurentan tim. Od pojačanja se prvo mora napomenuti povratak sjajnog plejmejkera Kostasa Slukasa koji se posle nekoliko sezona u Feneru, vratio u svoj matični klub. Pojačanje u spoljnoj liniji je i Aron Herison koji je imao zaista neverovatnu sezonu u Galatasaraju gde je bio jedan od najboljih igrača Evrokupa i turske lige. Hasan Martin će uz Oktavijusa Elisa biti oslonac u reketu Olimpijakosa. Ove sezone i dalje imamo privilegiju da uživamo u partijama dvojice veterana u crveno belom dresu, a to su Jorgos Printezis i kapiten ovog tima Vasilis Spanulis. “Korona” je ozbiljno pokosila tim crvenih iz Pireja i u velikoj meri uticala na igre ovog tima. Kada su kompletni, igraju jako dobro i očekujemo da pruže dobar otpor favorizovanoj ekipi Barselone.

Naš predlog:

Meč koji donosi mnogo mogućnosti kada su predlozi u pitanju. Barselona je apsolutni favorit na ovom duelu i Meridianbet pobedu domaćina plaća kvotom 1.13. Ukoliko smatrate da Olimpijakos može do velikog iznenađenja, pobedu gostiju Meridianbet plaća kvotom 5. Mi smo izabrali nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena više od 69.5 i Meridianbet daje kvotu 1.74 za taj predlog. Olimpijakos je kvalitetan tim koji koji ima vrhunske pojedince. Ova granica je po nama jako niska i očekujemo da gosti mogu rutinski preko nje i sa jakim razlozima igramo ovaj predlog kao naš tip dana kada je košarka u pitanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.