Tip dana: Ajaks – Atalanta: Ko će do plasmana u nokaut fazu?

U sredu su na programu mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji se igra u Amsterdamu, gde će fudbaleri Ajaksa dočekati Atalantu.
Duel između ova dva simpatična tima je zakazan za 18 časova i 55 minuta.

Ajaks: “Kopljanici” jure prolaz u osminu finala!

Sigurno svi pamtimo preprošlu sezonu kada su fudbaleri Ajaksa igrali možda i najlepši fudbal u Evropi što im je na kraju krajeva i donelo plasman u polufinale Lige šampiona, gde su nažalost eliminisani od Totenhema u bukvalno poslednjim sekundama.
Ono što naravno i te kako treba napomenuti uoči ovog susreta je podatak da je Ajaks prodao gotovo ceo tim koji je igrao u tom polufinalu, ali je utisak da i pored toga navijači ovog tima mogu da budu zadovololjni sa načinom na koji njihovi fudbaleri igraju ove sezone.
Naime, u holandskom šampionatu se “kopljanici” nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnsou na drugoplasirani Vitese.
U prošlom kolu su izabranici Ten Haga nažalost poraženi na svom terenu od Tventea, a taj duel je završen rezultatom 1:2, zbog čega u ne baš lepom raspoloženju dočekuju meč odluke kada je u pitanju Liga šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja valja napomenuti da se trenutno Ajaks nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Atalantu koja im između ostalog gostuje u ovom kolu pa je “kopljanicima” neophodan trijumf za plasman u nokaut fazu što se nametnulo kao jedan od glavnih ciljeva kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu su Dušan Tadić i drugari doživeli svoj drugi poraz u grupnoj fazi i to od istog rivala, pošto je Ajaks oba puta bio neuspešan u duelima protiv Liverpula. Upravo od šampiona Engleske su “kopljanici” izgubili u prošlom kolu, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Inače, u prvom međusobnom susretu između Atalante i Ajaksa nije bilo pobednika, a bio je to jedan fantastičan meč koji je završen rezultatom 2:2.

Atalanta: Ekipa iz Bergama nije na nivou od prošle sezone!

Sjajne partije Atalante više nisu nikakva slučajnost u Italiji. Naime, ekipa iz Bergama je uspela da drugi put zaredom dođe do plasmana u Ligu šampiona, a kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da su izabranici Đanpjera Gasperinija u prošlosezonskom izdanju Lige šampiona stigli do četvrtfinala gde su nažalost elimisani od PSŽ-a, i pored činjenice da su bukvalno do poslednjeg minuta susreta imali prednost od jednog gola.
Bilo kako bilo, svakako da svi simpatizeri Atalante imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera, koji ruku na srce pružaju nešto slabije partije ove sezone nego što je to slučaj bio u prethodne dve godine, ali svakako ima još dosta da se igra, i sva je prilika da će izabranici Đanpjera Gasperinija ponovo doći do plasmana u elitno takmičenje, iako će to biti dosta teži zadatak nego prošle sezone.
Naime, u ovom trenutku se ekipa iz Bergama nalazi na drugom mestu na tabeli Lige šampiona, i za prolazak u narednu fazu im je potreban bod na gostovanju kod Ajaksa, pošto u ovom trenutku Atalanta ima bod viška u odnosu na “kopljanike”.
Sav posao su izabranici Đanpjera Gasperinija mogli da završe već u prošlom kolu ali su na svom terenu nažalost samo remizirali protiv Miđilenda, kada je bilo 1:1.
Što se tiče Serija A, trenutno se Atalanta nalazi na devetom mestu na tabel, ali treba reći da imaju meč manje u odnosu na sve svoje rivale, pošto je duel prošlom kola u gostima kod Udinezea odložen zbog obilnih padavina.

Naš predlog

Utisak je da Ajaks više ne igra toliko dobro kao što je to slučaj bio pre dve godine kada su došli do plasmana u polufinale Lige šampiona. Ruku na srce, ni izabranici Đanpjera Gasperinija nisu na svom prepoznatljivom nivou, ali je sigurno da Atalanta poslednjih godina igra najbolje kada je to najpotrebnije.
Na kraju, valja napomenuti da nije tajna da fudbaleri Ajaksa više ni izbliza ne liče na onu ekipu koja je pre samo dve godine igrala u polufinalu Lige šampiona i praktično u poslednjim sekundama ostala bez plasmana u veliko finale.
Zbog svega toga vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.90. Takođe, mišljenja smo da će izabranici Đanpjera Gasperinija postići makar dva gola na ovom susretu, pošto je poznato da ekipa iz Bergama igra za gol više, a svakako da bi to trebalo da bude slučaj i na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.