Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Alba, crveno beli hvataju “poslednji voz” za top8 fazu Evrolige.

Crvena zvezda

Crvena zvezda igra veoma bitan meč u okviru Evrolige. U Beograd dolazi ekipa Albe i ukoliko crveno beli zabeleže novi poraz u najjačem evropskom klupskom takmičenju, još više će se udaljiti od borbe za najboljih osam ekipa. Ovaj meč je na programu u utorak od 19h. Crvena zvezda ima problema sa pozicijom plejmejkera, jer je Hol povređen, dok su se rastali sa Ročestijem. Sa druge strane i Alba ima kadrovskih problema, zbog povreda Eriksona i Fontekija. Jako bitan meč za obe ekipa koji dočekuju u različitim raspoloženjima.

Crvena zvezda: Nova pojačanja su spremna, ali ovaj “požar” se mora ugasiti.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri.   Ročesti kao pojačanje nije zadovoljio, dok je O'Brajant i dalje tu i pokušaće da pomogne timu koliko god je to moguće. Posle poraza od Makabija, Budućnosti i Olimpijakosa, ovaj meč je jako bitan.

Alba: Sve se vrtu oko sjajnog Luka Sikme koji igra sve pozicije u ovom rosteru.

Ekipa Albe za ovu sezonu je u manjoj meri izmenila sastav. Ono što je svakako najveća promena je odlazak njihovog ponajboljeg igrača iz prošle sezone, Rokasa Giedraitisa. Litvanac je promenio sredinu i dres Albe zamenio je uniformom Baskonije. Još jedna promena desila se odlaskom Martina Hermansona u Valensiju. Organizacija igre je spala na Pejtonu Sivu i pojačanje upravo iz Baskonije, odnosno na Džejsona Grejndžera. Vratio se posle povrede i ukoliko pronađe svoj ritam može biti veliko pojačanje za ovaj tim. Ben Lemers je došao kao zamena za Lendrija Noka i pored Sikme i Eriksona to bi bio sastav Albe za ovu sezonu. Igraće brzo i poletno kao i do sada i na njihovim utakmicama očekujemo zaista veliki broj poena. Povrede Fontekija i Eriksona su bitno uticale na rotacije, pogotovo kada su spoljne pozicije u pitanju. Sikma igra odlično, Siva je polako podigao formu i od njega se očekuju sve bolje partije kako sezone odmiče, jer je igrač koji ima veliki kvalitet.

Naš predlog:

Utakmica koja može doneti mnogo i jednom i drugom timu. Meridianbet kao favorita vidi ekipu Crvene zvezde i pobedu domaćina plaća kvotom 1.29. Ako smatrate da nemački tim može do iznenađenja, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 3.30. Mi smo izabrali nešto treće kao svoj predlog. A to je: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.94 za ovaj predlog. Očekujemo dobar start crveno belih, jer su do sada dobre igre prikazivali u prvim kvartalima. Smatramo da će se ova praksa nastaviti i na ovom susretu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.