Tip dana: Real Madrid – Atletik Bilbao: Madriđani hvataju zalet!

Već od utorka su na programu mečevi novog kola u okviru španske La Lige, a premijerni duel se igra u Madridu gde će Real dočekati Atletik Bilbao.
Duel između ova dva kluba je zakazan za 22 časa.

Real Madrid: Stvari idu na bolje!

I ovoga puta Real Madrid nije na najbolji mogući način startovao u oba takmičenja. Veliki šok za sve Madriđane bio je poraz u prvom kolu Lige šampiona, kada su izabranici Zinedina Zidana mimo svih očekivanja izgubili od Šahtjora, a taj duel je završen rezultatom 2:3, uz podatak da je ukrajinski šampion već na poluvremenu imao tri gola prednosti, ali su “kraljevići” u nastavku uspeli da ublaže poraz.
Ono što je ipak u svemu ispalo dobro je da su Madriđani pobedom u poslednjem kolu najkvalitetnijeg evroskog klupskog takmičenja na svom terenu nad Menhengladbahom uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, što pre svega i jeste bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Što se tiče La Lige, i tu su izabranici Zinedina Zidana imali ogromnih problema, ali je utisak da je požar ugašen sa dva veoma važna trijumfa u poslednja dva kola, čime se Real probio na treće mesto na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na vodeći Real Sosijedad.
Naime, u prošlom kolu su Madriđani u velikom derbiju slavili na svom terenu protiv Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:0. I pre toga je aktuelni šampion ostvario jedan veoma važan trijumf, pošto su slavili na gostovanju kod osvajača Liga Evrope Sevilje, kada je bilo 0:1.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je Real odigrao pet duela u Madridu na kojima se baš i nisu proslavili pošto su ostvarili tri trijumfa i dva poraza.

Atletik Bilbao: Mogu li Baskijci do plasmana u Ligu Evrope?

Primarni cilj Atletika kada je ova sezona u pitanju je plasman u Ligu Evrope, ali je nažalost veliko pitanje koliko je to realno u ovom trenutku.
Naime, Baskijci posle dvanaest odigranih kola zauzimaju dvanaesto mesto na tabeli sa četrnaest osvojenih bodova, što je za samo četiri boda manje u odnosu na tim koji trenutno zauzima to mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, pa je sigurno da nije sve izgubljeno kada je u pitanju primarni cilj Bilbaa.
U poslednje vreme ponos Baskije ima dosta problema pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili samo jedan trijumf, kada su na svom terenu demolirali Betis sa 4:0. Pored toga, Atletik je doživeo dva poraza, ali i dva puta remizirao, a poslednji put se to desilo u prošlom kolu kada je Bilbao na gostovanju kod Valensije na “Mestalji” odigrao 2:2, u jednom fenomenalnom susretu.
Pre tog duela je ekipa iz Baskije doživela neočekivan poraz na svom terenu, gde inače pružaju dosta dobre partije, a tada je slavila Selta sa 0:2, uz napomenu da su ekipi iz Viga bodovi u tom susretu bili preko potrebni zbog činjenice da i ove sezone imaju ogromnih problema.
Inače, kada su u pitanju partije na strani, do sada je Bilbao odigrao čak sedam mečeva na strani i utisak je da se blago rečeno nisu proslavili, pošto su u tom periodu ostvarili samo jedan trijumf, dva remija i čak četiri poraza.

Naš predlog

Kako vreme prolazi tako i fudbaleri Reala igraju sve bolje, a nakon jedne neuspešne serije, izabranici Zinedina Zidana su na tri vezana meča ostvarili tri trijumfa, iako protivnici nisu bili nimalo naivni, daleko od toga. Što se tiče Bilbaa, ova ekipa je u prethodnih nekoliko sezona znala da napravi ogormne probleme Realu u gostima, a uglavnom su to bili mečevi sa malim brojem golova. Mišljenja smo da bi to slučaj mogao da bude i ovog puta, zbog čega vam hrabro savetujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.04. Utisak je da pobeda Reala na ovom duelu ne bi trebala da se dovede u pitanje, zbog čega vam preporučujemo da odigrate 1, za koji je kladionica Meridianbet dala koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.