Tip dana košarka: Anadolu Efes vs Barcelona, derbi Evrolige igra se u Istanbulu. STRAŠAN meč u najavi!

Anadolu Efes

Anadolu Efes dočekuje ekipu Barselone na svom parketu u dvorani “Sinan Erden”. Taj meč je na programu od 18:30h. Ovo je derbi Evrolige po svim parametrima, iako situacija na tabeli tako ne govori. Barselona je tamo gde treba da bude, na samom vrhu. Anadolu Efes je ekipa koja na tabeli Evrolige ne stoji baš najbolje. Imali su problema sa povređenim igračima i to je u velikoj meri uticalo na rezultate ovog tima. Sada se ponovo kompletiraju i počinju da pokazuju igru koja ih je krasila prošle sezone. Strašan meč u najavi očekujemo od ovih rivala.

Anadolu Efes: Ataman pokušava na sve načina da vrati Larkina u prepoznatljiv ritam.

Ovo je tim koji je možda i najviše oštećen prekidanjem prošle sezone. Anadolu Efes je bio prvoplasirani tim, kako u Turskoj, tako i u Evroligi. Međutim, nisu se mnogo pitali i sezona se završila bez pobednika u oba takmičenja. Kako su bili dominanti prošle godine, logično je bilo da ne menjaju mnogo tim za ovu sezonu. Oni su to i odradili, produžili su ugovore sa ključnim igračima i Larkin, Micić, Danston i Singlton ostaju udarne igle Anadolu Efesa. Ergin Ataman je u potpunosti implementirao svoj sistem igre u Efes i ovaj tim igra lepršavu i na oko jako atraktivnu košarku koja donosi rezultate. Efes je i ove sezone favorit u svim takmičenjima u kojima nastupa. Imali su i problema sa povredama prošle sezone, dok su sada svi potpuno zdravi i spremni da pomognu timu. Pre svega tu mislimo na Danstona i Moermana koji su bitni faktori u rotaciji Anadolu Efesa. Igre su problematične na početku sezone, ali tim se konsoliduje i kako vreme odmiče dobićemo ponovo onaj stari Atamanov Efes.

Barcelona: Igraju sjajno igrači Šarunasa Jasikevičijusa i pored poraza od Makabija u prošlom kolu.

Barselona nije bitnije menjala svoj tim u odnosu na prošlu sezonu koja je prekinuta zbog “korona” virusa. Dva imena su bitna da se istaknu kada je analiza ovog tima u pitanju. Prvo je Šarunas Jasikevičijus, koji je iz redova Žalgirisa seo na klupu katalonskog kluba i drugo je Nik Kalates koji je kao jedan od najboljih plejmejkera u Evropi pojačao spoljnu linije Barselone. Očekujemo pun doprinos oba pojačanja. Šarunas će Barseloni doneti čvrstinu i preko potrebnu disciplinu, dok o kvalitetima Nika Kalatesa ne treba trošiti reči. Naravno, prva zvezda ekipe Nikola Mirotić i ove sezone predstvalja prvu napadačku opciju, a tu su takođe i Kori Higins, Brendon Dejvis i Toma Ertel. Adam Hanga i Pjer Orijola svojim iskustvom su tu da pomognu, kao i sjajni šuter Kajl Kjurik koji je produžio ugovor sa timom iz “Blaugrane”. Imaju problema sa drugim plejmejkerom, jer se sve viša priča o odlasku Ertela. Takođe, za ovaj meč je upitan i nastup Brendona Dejvisa.

Naš predlog:

Meridianbet kao favorita na ovom duelu vidi ekipu Barselone i pobedu gostiju plaća kvotom 1.58. Ukoliko smatrate da Anadolu Efes može do iznenađenja, Meridianbet pobedu domaćina plaća kvotom 2.39. Mi smo izabrali neki treći predlog. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 74.5 i Meridianbet daje kvotu 1.77 za ovu granicu poena. Jednostavno, smatramo da je Anadolu Efes dovoljno kvalitetna ekipa da napadne ovu granicu poena. Pokriveni su na svim pozicijama i igraju jako dobro kada je napad u pitanju, a svi su na okupu. To je sada slučaj i vidimo ovaj predlog kao izgledan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.