Tip dana košarka: Boston vs Brooklyn, “christmas games” nam donose derbi istoka!

Boston

NBA je zvanično podigao zavesu i nova 2020/2021 sezone je počela. Posle svih nedaća oko “korona” virusa, stvorili su se uslovi za početak sezone. Bez publike za početak, ali postoje brojne indicije da će se to promeniti u toku godine. Katolički Božić uvek donose nekoliko derbija kada je NBA liga u pitanju. U ovom duelu se sastaju Boston i Bruklin. Dve ekipe koje imaju šampionske ambicije. Ostvarili su pobede na samom otvaranju sezone i ovaj meč je prava poslastica za sve ljubitelje NBA lige i vrhunske košarke. Na programu je ovaj meč od 23h.

Boston: Tejtum i Braun i ove sezone predvode Boston u novoj šampionskoj poteri.

Boston je ove sezone jedan od glavnih favorite na istoku i biće veliko iznenađenje ako ne budu igrali samu završnicu plejofa. Nisu mnogo menjali tim u odnosu na onaj kraj čudne sezone koja se prekidala zbog „korona“ virusa. Glavnu reč vode Džejson Tejtum, Kemba Voker i Džejlen Braun i uz odlične epizodiste, Smarta i Tajsa, Boston i ove sezone ima respektabilan roster koji može da se nosi sa svim timovima u NBA ligi. Trener Bred Stivens je pripremio nekoliko specijala koje nismo gledali prethodnih godina i to je nešto na čemu će protivničke odbrane morati da rade. Boston ima veliku bazu svojih navijača i na njih je ova trenutna situacija u velikoj meri uticala kada je prednost domaćeg parketa u pitanju. Tejtum ima kalibar da se bori za MVP trofej ove sezone i videćemo koliko će biti blizu tom ostvarenju?!

Brooklyn: Tim koji ima roster za najviše domete. Ukoliko budu zdravi, biće teško pobediti ih.

Ekipa koja se čekala cele prošle sezone. Radi se o timu koji je okupio veliki broj kvalitetnih igrača, a došlo je i do promene na trenerskoj poziciji. Prvi svoj angažman dobio je Stiv Neš kao glavni trener i imaće privilegiju da odmah vodi tim koji je kandidat za sam vrh istočne konferencije i cele NBA lige. Kevin Durent i Kajri Irving predvode ovaj roster koji ima dubinu i verovatno najjaču klupu u ligi. Spenser Dinvidi i Karis Lavert su momci koji su izneli gotovo celu sezonu bez najvećih zvezda i na tim mečevima su potvrdili kvalitet koji imaju. Sada su svi zdravi i deluju jako dobro kao roster. Kevin je jedan od najboljih igrača u ligi, kao uostalom i Kajri. Stiv Neš mora da napravi balans između startera i igrača sa klupe i ukoliko se to desi, Bruklin će biti ekipa koja će se pitati za mnoge stvari.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog gost pobednik meča sa hendikepom (+3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.86 za ovaj predlog. Očekujemo meč na veliki broj poena, ali i pobedu gostiju, jer su zaista sklopili sve kockice kada je sastav u pitanju. Kevin Durent i Kajri Irving su odmah uhvatili dobar napadački ritam, što se može reći i za Tejtuma i Brauna. Ipak ono što će po našoj analizi da napravi razliku, jesu momci sa klupe, a tu je Bruklin u velikoj prednosti. Vidimo ovo kao izgledan predlog i preporučujemo vam da odigrate i odgledate ovaj susret.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.