Tip dana košarka: Real Madrid vs Barcelona, za kraj vikenda košarkaški “El clasico”.

Real Madrid

Duel dva tima koja ne treba mnogo najvljivati. Kao i prethodnih godina i ove sezone će upravo Real Madrid i Barselona voditi bitku na tri fronta. Evroliga, Endesa liga i “Kup kralja”. Napravili su odlične rostere i pokazuju zavidan nivo forme u ovom delu sezone. Na vrhu su tabele u oba dva pomenuta takmičenja i ovaj meč dolazi u pravo vreme za sve ljubitelje evropske košarke. Očekujemo duel na veliki broj poena i sa atraktivnim potezima, jer “el clasico” uvek donese uzbuđenja. Neka tako bude i večeras od 21:30h kada je ovaj meč na programu.

Real Madrid: Povreda Rendolfa je poremetila planove Pabla Lasa. Ipak će morati da potraže neko pojačanje.

Španski velikan svake godine pretenduje na najviši plasman u svim takmičenjima u kojima nastupaju. Tako će isto biti i ove sezone. Od trenutka kada je Pablo Laso seo na klupu “kraljevskog kluba”, roster se nikada nije drastično menjao. Uvek su se dovodili igrači koji su deficitarni u tom trenutku, prouzrokovano odlaskom u NBA ili sličnim transferom. Ova sezona će biti u mnogome slična prethodnoj. Real će igrati istu košarku, jako agresivnu na oba kraja parketa. Jedino pojačanje vredno pomena je Alberto Abalde koji je iz redova Valensije prešao u Real i doneće sa sobom preko potrebno osveženje na poziciji niskog krila. Laprovitola i Ljulj diriguju napadom, dok su tu i dalje odlične četvorke u vidu Rendolfa i Tompkinsa. Edi Tavares je u srcu reketa i biće ovo sasvim sigurno još jedan dobra sezona Reala. Rendolf se povredio, pa će Tompkins morati da preuzme više uloge u napadu, kao i mladi Garuba.

Barcelona: Četa Šarunasa Jasikevičijusa je spremna za ovaj derbi španske i evropske košarke.

Barselona nije bitnije menjala svoj tim u odnosu na prošlu sezonu koja je prekinuta zbog “korona” virusa. Dva imena su bitna da se istaknu kada je analiza ovog tima u pitanju. Prvo je Šarunas Jasikevičijus, koji je iz redova Žalgirisa seo na klupu katalonskog kluba i drugo je Nik Kalates koji je kao jedan od najboljih plejmejkera u Evropi pojačao spoljnu linije Barselone. Očekujemo pun doprinos oba pojačanja. Šarunas će Barseloni doneti čvrstinu i preko potrebnu disciplinu, dok o kvalitetima Nika Kalatesa ne treba trošiti reči. Naravno, prva zvezda ekipe Nikola Mirotić i ove sezone predstvalja prvu napadačku opciju, a tu su takođe i Kori Higins, Brendon Dejvis i Ronalds Smits. Adam Hanga i Pjer Orijola svojim iskustvom su tu da pomognu, kao i sjajni šuter Kajl Kjurik koji je produžio ugovor sa timom iz “Blaugrane”. Igraju zaista dobro i uz neki neočekivani poraz, sve ostalo ide po očekivanjima.

Naš predlog:

Meridianbet kao favorita na ovom susretu vidi ekipu Reala iz Madrida i pobedu domaćina plaća kvotom 1.65. Ukoliko smatrate da Barselona može na gostujućem parketu da slavi u “el clasicu”, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.25. Mi smo izabrali treći predlo. A to je: gost postiže ukupno poena više od 76.5 i Meridianbet daje kvotu 1.76 za ovaj predlog. Očekujemo meč na veliki broj poena, jer su oba tima napadački izuzetno potentna i mogu da odigraju 80+ utakmicu. Nešto slično očekujemo i večeras. Biće uživanje gledati taktičko nadmetanje Pabla Lasa i Jasikevičijusa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.