Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Panathinaikos, crveno beli spuštaju evroligašku zavesu za ovu godinu!

Crvena zvezda

Crvena zvezda dočekuje ekipu Panatinaikosa za kraj ove kalendarske godine. Crveno beli su prošli kroz jedan veoma turbulentan period. Smenjen je trener Obradović i na njegovo mesto se vratio Dejan Radonjić. Veliki posao je pred njim, jer ekipa nije u najboljem stanju, što svedoči najbolje ubedljiv poraz od Igokee u Laktašima. Sa druge strane PAO i dalje traži svoju formu, ne igraju i dalje najbolje, ali deluje da mogu da poprave svoj trenutni učinak i formu. Ovaj veoma bitan meč koji spušta evroligašku zavesu za ovu godinu, igra se od 19h u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Crvena zvezda: Radonjić mora da pronađe rešenje za Nedovića na ovom meču.

U novu sezonu Crvena zvezda je ušla sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigao iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je krilni centar O’ Brajant koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Međutim rezultati u Evroligi nisu išli u skladu sa rosterom koji Obradović poseduje, pa je došlo do raskida ugovora i na njegovo mesto ponovo je seo Dejan Radonjić. Radonjića je dočekala vest da je najbolji igrač Lojd pozitivan na virus i da ne može da pomogne timu. Usledio je i poraz u Laktašima i ovo je jako bitan meč za nastavak sezone.

Panathinaikos: Ukoliko se neko priključi Nedoviću, PAO može biti težak rival svima.

Grčki velikan je napravio nekoliko promena u svom sastavu za ovu sezonu. Gotovo cela nova petorka igrača je došla u Atinu, gde će u “OAKA” areni igrati svoje utakmice kao domaćini. Od pojačanja najviše se ističu igrači na spoljnim pozicijama, a to su Nemanja Nedović, Šelvin Mek i Markus Foster. Radi se o igračima koji momentalno donese napadačku produkciju i koji svojom igrom jedan na jedan mogu da naprave razliku protiv bilo kog tima. Mnogo se očekuje od Nemanje Nedovića ove sezone, jer konačno ulazi zdrav u takmičenje. Zek August posle sjajne sezone u Galatasaraju, vraća se među “zelene” i biće uz Vujukasa oslonac u skoku i reketu za PAO. Uvek nezgodan rival, sa već tradicionalno nezgodnim domaćim parketom. Imaju problem sa formom, odigraju dva meča na vrhunskom nivou, ali onda izgube fokus i vežu nekoliko poraza. Ovaj susret je jako bitan i za njih, jer bi eventualnom pobedom uspeli da se ponovo vrate u igru za top8 fazu koja jeste daleka, ali ne i nedostižna.

Naš predlog:

Ovaj meč mnogo vide kao prekretnicu za oba sastava. Meridianbet kao favorita na ovom duelu vidi ekipu Panatinaikosa i pobedu gostiju plaćaju kvotom 1.66. Ukoliko smatrate da Crvena zvezda može da slavi na domaćem parketu, pobedu domaćina Meridianbet plaća kvotom 2.24. Mi smo izabrali nešto treće, a to je: ukupan broj poena na meču manji od 156.5 i Meridianbet daje kvotu 1.75 za ovaj predlog. Očekujemo meč koji će se igrati u sporijem ritmu i na veliki broj dužih poseda. I jedan i drugi tim igraju sa velikim oscilacijama u napadu i to je ono što očekujemo i večeras. Ova granica je po nama previsoka za tip meča koji će odigrati ova dva tima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.