Tip dana: Milan – Juventus: Mogu li “rosoneri” da sačuvaju prvo mesto na tabeli i posle ovog kola?

U sredu je na programu kompletno 16. kolo italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Milana i Juventusa.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Sjajne partije ove sezone!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Mlana pružati ovoliko dobre partije u ovom šampionatu.
Naime, nakon nekoliko izuzetno sušnih godina, “rosoneri” se posle petnaest odigranih kola nalaze na prvom mestu na tabeli italijanske Serije A, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Inter.
U poslednje vreme izabranici Stefana Piolija pružaju sjajne partije, pa su tako na tri poslednja susreta zabeležili isto toliko trijumfa, a poslednji put se to desilo na gostovanju kod Beneventa kada je Milan slavio sa 0:2, i pored toga što je većim delom susreta igrao sa igračem manje, nakon što je sredinom prvog poluvremena potpuno opravdano isključen Tonali nakon jednog užasnog starta.
Poznato je da “rosoneri” duže vreme nastupaju bez Zlatana Ibrahimovića i veliko je pitanje da li će on biti na raspolaganju Pioliju za ovaj duel, ali je utisak da se njegov izostanak za sada nije previše osetio pošto se milanski gigant i dalje nalazi na prvom mestu na tabeli, i ono što je možda još bitnije, već sada slobodno možemo reći da je ovaj tim na pravom putu da na kraju šampionata dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je primarni cilj.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Milan odigrao sedam susreta na svom “San Siru” na kojima su zabeležili četiri trijumfa i tri remija, što znači da “rosoneri” još uvek nemaju poraz na svom terenu.

Juventus: Više smo očekivali od “stare dame”!

Kada se sve sabere i oduzme slobodno treba reći da smo od Juventusa dosta više očekivali kada je ova sezona u pitanju.
Naime, izabranici Andree Pirla se trenutno mimo svih očekivanja nalaze na petom mestu na tabeli i čitavim delom šampionata pružaju poprilično promenljive partije, a to je nešto na šta nimalo nismo navikli kada su u pitanju igre ekipe iz Torina.
Na poslednjih pet mečeva “bjankoneri” su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, ali ne treba zaboraviti da je “stara dama” ne tako davno doživela katastrofalan poraz na domaćem terenu protiv Fiorentine kada je bilo čak 0:3.
Isto tako, treba istaći da je Juventus ispunio svoj primarni cilj kada je ova sezona u pitanju pošto su došli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to sa prvog mesta, jer su u poslednjem kolu demolirali Barselonu na sred Nou Kampa sa 0:3.
U prošlom kolu Serije A je Juve bez većih problema na svom terenu savladao Udineze, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, do sada su izabranici Andree Pirla odigrali sedam mečeva na strani na kojima su ostvarili tri trijumfa i četiri remija, što znači da “stara dama” još uvek ne zna za poraz van svog terena.

Naš predlog

Veoma teško je prognozirati konačan ishod ovog velikog derbija, pa vam zbog toga savetujemo da se fokusirate na golove kojih bi prosto moralo da bude na ovom susretu. Mišljenja smo da će oba tima postići makar po jedan gol pa vam zato savetujemo da probate sa igorm GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.
Iz potpuno istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.