Tip dana: Nacional – Sporting: Da li je vreme za prvi poraz lidera na tabeli?

U četvrtak su na programu dva meča u okviru trinaestog kola portugalskog šampionata, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Nacionala i Sportinga.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

Nacional: Primarni cilj je opstanak!

Fudbaleri Nacionala su igrali odličan fudbal prošle sezone što im je između ostalog i donelo plasman u najkvalitetniji rang portugalskog fudbala, u kom će bez ikakve sumnje primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih.
Kako sada stvari stoje utisak je da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se Nacional u ovom trenutku nalazi na fantastičnom devetom mestu na tabeli.
U poslednje vreme ova ekipa igra promenljio pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili dva trijumfa i tri poraza.
U prošlom kolu je novajlija u Primeiri slavio na svom terenu protiv Tondele, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bila treća pobeda Nacionala u ovom šampionatu.
Pre toga je Nacional očekivano doživeo poraz na gostovanju kod akutelnog šampiona Porta, kada je bilo 2:0.
Inače, kada su u pitanju mečevi na svom terenu do sada je novajlija u najkvalitentijem rangu portugalskog fudbala odigrao šest mečeva na kojima su ostvarli dva trijumfa, tri remija i samo jedan poraz, i to nedavno od Santa Klare kada je bilo 1:3, pa je sigurno da fudbalere Sportinga očekuje izuzetno težak posao na ovom duelu.

Sporting: Niko se ovome nije nadao!

Nakon nekoliko prosečnih godina u portugalskoj Primeiri utisak je da su se fudbalerima Sportinga konačno poklopile sve kockice, što nam bez sumnje najbolje pokazuje i prvo mesto na tabeli uz čak četiri boda viška u odnosu na drugoplasiranu ekipu na tabeli.
Sigurno je da nećemo biti previše surovi ukoliko kažemo da apsolutno niko nije očekivali da će se Sporting nalaziti na prvom mestu na tabeli, pogotovu da posle čak dvanaest kola neće imati nijedan poraz na svom kontu.
Naime, na dvanaest odigranih mečeva ekipa iz Lisabona je ostvarila čak deset trijumfa i dva remija, a u poslednjih pet susreta lider na tabeli je ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Famalikaa, kada je u jednom fenomenalnom susretu bilo 2:2.
U prošlom kolu je Sporting bez većih problema slavio na svom terenu protiv Brage u derbi koju, a taj duel je završen rezultatom 2:0, čime je ekipa iz Lisabona povećala svoju prednost u odnosu na Benfiku koja je u prošlom kolu samo remizirala na gostovanju kod Santa Klare.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani do sada je Sporting odigrao šest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili pet trijumfa uz jedan remi i valja istaći da je ovaj tim najbolji gost u ligi, što bi trebalo da potvrde i na ovom susretu.

Naš predlog

Nacional igra iznad svih očekivanja, iako je primarni cilj ovog tima opstanak u društvu najboljih. Sa druge strane, malo ko je očekivao i da će Sporting u ovoj fazi šampionata biti na prvom mestu na tabeli. Deluje da bi ekipa iz Lisabona sa sjajnim partijama mogla da nastavi i na ovom gostovanju pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.49. Treba ovde očekivati i dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.66.
Za kraj, mišljenja smo da će gosti postići makar dva gola na ovom susretu zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.