Tip dana košarka: Unicaja vs Baskonia, derbi Endesa lige igra se u Malagi. Očekujemo jako kvalitetan meč.

Baskonia

Ova dva tima igraju za sada sasvim solidno u novoj sezoni. Unikaha nastupa u Evrokupu i izborili su relativno lako plasman u top16 fazu. I u Endesa ligi igraju kvalitetnu košarku i imali su nekoliko bitnih pobeda. Sa druge strane Baskonija i ove sezone igra u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Duško Ivanović je okupio dobar roster i njegov tima igra u jako brzom ritmu i na veliki broj poena. Imali su nekoliko teških poraza, ali i pobeda, a nastavak sezone će pokazati za koje domete su ove sezone spremni?! Ovaj susret između Unikahe i Baskonije je na programu od 18:30h.

Unicaja: Sastav koji igra jako dobro na domaćem parketu.

Tim Unikahe se nije bitnije menjao u odnosu na prošlu sezonu. Ima tu nekoliko igrača koji se vraćaju iz povreda i koji će dobro doći treneru Luisu Kazemiru. Pre svega, mislimo na Dragana Milosavljevića koji je projektovan kao jedan od lidera ovog tima, ali usled povrede kolena nije igrao gotovo čitavu sezonu. Od pojačanja, ističe se Tim Abromaitis, koji se posle dobre sezone u Zenitu preselio u toplije krajeve. Okosnica je ostala ista, Dion Tompson, Adam Vaščinski i Haime Fernandez. Unikaha je sjajan tim, igraju uvek agresivno na lopti i pravo je uživanje gledati ih. Imaju najviše ambicije u svim takmičenjima i ukoliko ostanu zdravi, biće jedni od favorita. Ulogu favorita su opravdali u prvoj fazi i sada će biti među timovima koji jure prvu poziciju u domaći parket i u top16 fazi. U Endesa ligi igraju prepoznatljivu košarku, na veliki broj poseda i poena. Kada su u svom ritmu, jako ih je teško zaustaviti.

Baskonia: Svi su zdravi i to je ono što su čekali za ovaj period sezone.

Sjajan posao odradio je Duško Ivanović od dolaska na klupu Baskonije prošle sezone. Osvojena je titula u Endesa ligi pobedom nad Barselonom u finalu. Za ovu sezonu Baskonija je napravila nekoliko promena u svom rosteru. Reket je pojačao Toni Džekiri posle sjajne sezone u Asvelu. On će uz Diopa i Fola biti okosnica u reketu tima iz Vitorije. Verovatno i najveće pojačanje ovog leta stiglo je iz Albe. Rokas Geidraitis je došao u redove Baskonije i biće pravo osveženje za ovaj sastav. Ovaj tim pod Duškom Ivanovićem igra jednu modernu i brzu košarku sa velikim brojem asistencija, gde prednjači plejmejkerski tandem Vildoza – Henri. Zoran Dragić je tu da svojim iskustvom pomogne mlađim igračima i Baskonija može biti jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone. Igra se za sada najviše oslanja na bekovski tandem Henri – Vildoza.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog: gost pobednik meča uključujući i produžetke i Meridianbet daje kvotu 1.73 za ovaj predlog. Dali smo prednost gostima na ovom meču, zato što smatramo da su uigraniji tim i da mogu da slave na ovom susretu. Kao što smo napomenuli, kompletni su i zdravi i kada je takva situacija mali broj timova u Evropi ima protiv kojih nisu favoriti. Unikaha igra dobro, ali na ovom susretu se nadigravaju sa timom koji na svakoj poziciji ima odgovor na njihove kvalitetne igrače. Baskoniju očekuje dupla nedelja Evrolige, pa bi im ova pobeda dala veliki vetar u leđa pred te bitne mečeve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.