Tip dana: Lacio – Roma: Ko je gazda u Rimu?

Od petka su na programu mečevi 18. kola italijanske Serije A, a prvi duel ovog vikenda nam donosi veliki derbi Rima u kom će Lacio na zajedničkom “Olimpiku” ugostiti Romu.
Meč između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Rimljani mogu i moraju bolje!

Prošla sezona je za fudbalere Lacija bila zaista fantastična pošto je ova ekipa posle dosta godina uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je svakako ogroman uspeh, obzirom da je konkurencija u italijanskom fudbalu iz godine u godinu sve jača.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da su Rimljani uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali se mora priznati da smo dosta više očekivali od izabranika Simonea Inzagija kada je Serija A u pitanju.
Naime, posle sedamnaestog odigranog kola ekipa iz Rima se nalazi na osmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus, a poznato je da je ta četvrta pozicija primarni cilj Lacija pošto je to poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona.
Ruku na srce, u poslednje vreme izabranici Simonea Inzagija pružaju dosta bolje partije nego što je to bio slučaj na startu sezone, pa su tako na dva poslednja meča ostvarili dva veoma važna trijumfa.
Prvo su Lacijali na svom terenu uz dosta muke slavili protiv Fiorentine kada je bilo 2:1, da bi nakon toga došli i do trijumfa na teškom gostovanju kod Parme u prošlom kolu, kada je bilo 0:2.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je Lacio odigrao osam mečeva kao domaćin na kojima je ostvario tri trijumfa, dva remija i čak tri poraza.

Roma: “Vučica” igra iznad očekivanja!

Nažalost, Roma ni prošle sezone nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, i to je druga godina zaredom da ekipu iz Rima ne gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, iako su u svom poslednjem učešću došli čak do polufinala gde su eliminisani od Liverpula, u spektakularnim mečevima koji su doneli “brdo” golova.
Utisak je da je dolaskom Paula Fonseke Roma potpuno promenila klupsku filozofiju, i to za sada daje rezultate, iako je bilo dosta onih koji su bili skeptični kada je ovaj izuzetni stručnjak seo na klupu Rimljana.
Naime, “vučica” se u ovom trenutku nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste glavni cilj ekipe sa “Olimpika”.
U poslednje vreme izabranici Paula Fonseke igraju izuzetno dobro, a utisak je da su to najbolje potvrdili i u prošlom kolu kada su na svom terenu remizirali protiv Intera u jednom izuzetno uzbudljivom i zanimljivom meču koji je završen rezultatom 2:2.
Pre toga je Roma vezala tri veoma važna trijumfa kojima su i zadržali tu treću poziciju na tabeli, a pre remija na svom terenu sa Interom, “vučica” je ostvarila pobedu na gostovanju kod Krotonea, koji je po mnogim mišljenjima najozbiljniji kandidat za ispadanje u niži rang.
Inače kada su u pitanju gostovanja, Rimljani su do sada odigrali osam mečeva van svog terena na kojima su ostvarili četiri trijumfa, jedan remi i tri poraza.

Naš predlog

Jako je nezahvalno prognozirati konačan ishod u rimskom derbiju, pa vam zbog toga predlažemo da se fokusirate na golove kojih bi zaista moralo da bude na ovom susretu, što nam uostalom i tradicija govori.
Pre svega, mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol na ovom derbiju pa vam zato savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.54.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa kvotom 1.63.
Za kraj, mišljenja smo da će Roma postići makar dva gola na ovom duelu, pa vam zato toplo preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet dala fenomenalnu kvotu 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.