Tip dana košarka: ”Kralj” može da matira Zvezdu

Umesto u sredu, Crvena zvezda će tek danas gostovati u glavnom gradu Španije gde će se sastati sa domaćim Realom u odloženom meču 19. kola košarkaške Evrolige. Zbog problema sa vremenom u Španiji i zaleđenog aerodroma u Madridu, crveno-beli nisu ni krenuli na put u sredu, ali su zato u petak već boravili na Iberijskom poluostrvu i igrali protiv Valensije.

Real Madrid: ”Kraljevima” prijala pauza, videlo se to u Minhenu

Izgleda da je Realu odogovaralo to što meč sa Crvenom zvezdom nije odigran u planiranom terminu, pa su umesto duplog programa u Evroligi prethodne sedmice, igrali samo jednom, protiv Bajerna u Minhenu. Četa Pabla Lasa je odigrala odličan meč u glavnom gradu Bavarske i pobedila ekipu koju predvodi Andrea Trinkijeri sa 81:76, mada im je za trijumf trebalo 45 minuta, s obzirom da je rezultat posle regularnog toka bio nerešen. Junak pobede bio je Valter Tavareš, centar Reala, koji je ubacio čak 26 poena i uhvatio 9 lopti. Pratili su ga Argentinac Dek sa 12 poena i iskusni Rudi Fernandez koji je dodao 10. Madriđani su igrali bez duže povređenog Rendolfa, ali i bez Serhija Ljulja, pa je Laso koristio samo deset košarkaša u Minhenu. Real sada ima skor od 13 pobeda i 6 poraza, i ako slavi protiv Zvezde osamiće se na drugom mestu pošto će preteći Barselonu. Ispred njih biće samo moskovski CSKA sa 15 pobeda u 20 kola. Gigantu iz Madrida je pre svega važno da budu među prve četiri ekipe posle reguranog toka takmičenja i tako steknu prednost domaćeg parketa u plej-ofu, mada ta prednost u situaciji kada se igra bez prisustva publike i nije toliko značajna kao ranijih godina. Prethodni meč na svom terenu Real je izgubio od Olimpije iz MIlana, pto nam kazuje da su ranjivi u Madridu, jer ih je pre Italijana pobedila i Barselona. Ipak, pre ta dva vezana poraza Real je imao niz od 13 uzastopnih domaćih pobeda.

Crvena zvezda: Novi poraz ugasio bi i onaj tanki plamičak nade da se može u doigravanje

Ne ide crveno-belima u Evropi ove sezone. Tek sada se vidi koliko su navijači bitan faktor, pogotovo za timove poput beogradskog koji crpe dodatnu snagu iz buke sa tribina. Verujemo da bi Zvezda imala bar nekoliko pobeda više da su ”Delije” mogle da prisustvuju utakmicama svog kluba, i da se onoliki porazi u finišu mečeva sigurno ne bi dešavali u tom broju. Ipak, krivice ima u košarkašima, ali i trenerima. Saša Obradović je stigao uz veliku pompu, dobio odrešene ruke kod dovođenja pojačanja, ali nam se ne čini da je pogodio sa svakim, naprotiv. Već posle par meseci Zvezda se rastala sa Tejlorom, Ročestijem, a sve češće se pominje odlazak još nekih igrača koji nisu pružili ono što se od njih očekivalo. Zvezdi u poslednje vreme mnogo nedostaje Džordan Lojd, ubedljivo najbolji igrač u prvim mesecima aktuelne sezone, koji je zbog zaraze koronavirusom propustio već solidan broj mečeva. Njega neće biti ni u Madridu, a Zvezda je otputovala i bez Marka Simonovića i Lendrija Noka, koji neće debitovati još neko vreme. U odsustvu Lojda najbolji igrač Zvezde u poslednjim mečevima ubedljivo je Džoni O'Brajan. Iskusni centar sa NBA karijerom može da reši meč, da postigne mnogo poena, ali nikako ne uspeva da se uklopi u kolektivnu igru. Baš to najviše i nedostaje Zvezdi, čak i sada kad je tim preuzeo Dejan Radonjić. Crnogorski stručnjak koristi ono što ima, problemi su vidljivi, ali je Radonjić uspeo da probudi Ognjena Dobrića koji je bio potpuno u drugom planu kod Obradovića, kao i da širem auditorijumu predstavi mladog Aleksu Radanova, a ovaj je oberučke prihvatio ukazanu šansu. Razočarala je Zvezda u Valensiji, poražena je sa 20 poena razlike, ali je poražavajuć bio izostanak želje i htenja. Šanse za plasman u plej-of su minimalne, ali ipak postoje. Međutim, verujemo da je Zvezdi sada ABA liga u fokusu i da je osvajanje regionalnog takmičenja prioritet svih prioriteta.

Predlog:

Imala je Zvezda par dana odmora, ako se tako može reći s obzirom da su dva puta putovali u Španiju, u Madrid čak autobusom. Odložen je meč sa čačnskim Borcem u ABA ligi, a već posle Reala čeka ih Barselona, taj meč igra se u Beogradu u petak. U prvom meču ova dva rivala Real je slavio u ”Hali Aleksandar Nikolić” zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, najbolji su bili Tompkins i Rendolf i tako u drugi plan bacili odličnu partiju Lojda i Voldena. Zvezda je odlično odigrala protiv Reala i to je jedan od mečeva za koji mislimo da bi imao drugačiji ishod da je igran pred navijačima. Sada je kvota za poebdu Reala minimalna, i u kladionici Meridianbet iznosi samo 1.11, dok je pobeda Zvezde 6.50. Predložićemo vam igru na više poena, a za granicu 153,5 u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.71. Takođe, smatramo da će Zvezda odigrati rasterećeno i da bi moglo, ako već izgubi, da to bude manje od granice hendikepa koji iznosi 12 poena. Kvota za h2 u kladionici Meridianbet je 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.