Tip dana: Barselona – Atletik Bilbao: Mogu li Baskijci ponovo da iznenade Barsu?

Poslednji meč nedeljnog programa španske La Lige se igra u Kataloniji gde će Barselona na “Nou Kampu” dočekati Atletik Bilbao, što će biti repriza finala španskog Superkupa.
Duel između ova dva sjajna tima je zakazan za 21 čas.

Barselona: Stvari idu na bolje!

Fudbaleri Barselone su imali zaista ogromnih problema na startu šampionata, ali je utisak da stvari polako ali sigurno idu na bolje.
Ono što je nekako najbitnije je da je Barsa ostvaarila svoj primarni cilj za 2020. godinu a to je bez ikakve sumnje plasman u nokaut fazu Lige šampiona, iako su završili kao drugi na tabeli, nakon što ih je Juventus ponizio na “Nou Kampu” kada je bilo 0:3.
Što se tiče prvenstva, izabranici Ronalda Kumana pružaju sve bolje partije, pa su tako na četiri poslednja meča ostvarili isto toliko trijumfa, i u ovom trenutku se nalaze na četvrtom mestu na tabeli, ali bi eventualnim trijumfom nad Bilbaom, imali isti broj bodova kao i drugoplasirani Real Madrid, koji je doživeo novi poraz na svom terenu protiv Levantea, kada je bilo 1:2.
U prošlom kolu su Leo Mesi i drugari bez većih problema slavili na gostovanju kod Elčea, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ono što i te kako treba naglasiti je da su izabranici Ronalda Kumana poraženi u finalu španskog Superkupa i to upravo od Bilbaa, koji im između ostalog i dolazi u ovom kolu, i siguro je da će fudbaleri Barselone imati zaista ogroman motiv na tom susretu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Barselona odigrala devet mečeva na svom terenu, na kojima su ostvarili pet trijumfa, tri remija i jedan poraz.

Atletik Bilbao: Niko nije očekivao trofej u Superkupu!

Po starom dobrom običaju fudbaleri Atletik Bilbaa igraju sjajno na svom terenu, ali dosta loše na strani, i trenutno se nalaze na sredini tabele, preciznije na desetom mestu.
U prošlom kolu je ekipa iz Baskije odigrala možda i svoj najbolji meč u ovom šampionatu pošto su bez većih problema savladali Hetafe na svom terenu sa više nego ubedljvih 5:1.
Zanimljivo je da je pre toga Bibao poražen na svom terenu u zaostalom meču od Barselone, kod koje već u nedelju uveče gostuju, a taj duel je završen rezultatom 2:3
Naravno, ne treba nikako zaboraviti da su fudbaleri Bilbaa pre dve sedmice mimo svih očekivanja došli do trofeja u španskom Superkupu, i to pošto su prvo u polufinalu eliminisali Real Madrid, i to poptuno zasluženo, da bi nakon toga u velikom finalu u jednom spektakularnom meču slavili protiv Barse, i to posle produžetaka, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Atletik je tako uspeo da u četiri dana pobedi i Real Madrid i Barselonu što je i te kako uspeh s obzirom na to da je politika kluba i tradicija da za Baskijce igraju isključivo fudbaleri koji su rođeni u toj oblasti.
Kada su u pitanju mečevi na gostujućem terenu do sada je Bilbao odigrao devet mečeva na strani i ubedljivo su najlošiji gost u ligi, pošto su do sada van svog terena ostvarili samo jedan trijumf tri remija i čak pet poraza.

Naš predlog

Bilbao je već pokazao da može ravnopravno da igra sa Barselonom, zbog čega smatramo da će tim iz Baskije i na ovom meču uspeti da postigne makar jedan gol, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.
Na poslednja dva duela između Barselone i Bilbaa je palo ukupno deset golova, a mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje goleada pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.31.
Za kraj, za očekivati je da Barsa nastavi sjajnu seriju rezultata u španskoj La Ligi, pa vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.