Tip dana košarka: Crvena zvezda – Mega: Zvezdi ostao jedan kolosek, Mega sve dalje od doigravanja

U 17. kolu regionalne ABA lige igra se mali beogradski derbi. Aktuelni šampion Crvena zvezda dočekuje Megu Sokerbet, protiv koje je jedva iščupala pobedu u prvom delu sezone.

Crvena zvezda: Još jedan traumatičan poraz u Evroligi mogao bi da ostavi posledice po Radonjićevu četu

Posle poraza od Asvela u petak jasno je da Crvena zvezda više nema nikakve šanse da se nađe u četvrtfinalu Evrolige. Ta iluzije raspršena je još jednim porazom na jednu loptu, i čak osmim na domaćem parketu. Očigledno je da navijači nedostaju crveno-belima mnogo više nego nekim drugim ekipama, i kožda je to i glavni razlog ovakvih i ovolikih poraza u hali ”Aleksandar Nikolić”. Bilo je dosta promašaja u prelaznom roku, to se pokušalo ispraviti tokom takmičenja, ali je pitanje koliko se uspelo u tome. Radonjić je stigao na klupu zamenivši Sašu Obradovića, a nije selektirao ovaj tim. Istina, ima tu igrača iz njegovog prethodnog mandata, ali je veća ovog leta zadužila crveno-beli dres. Neki su već otišli, poput Ročestija i Terija, a na izlaznim vratima je Džoni O'Brajant, nekadašnji NBA as, od koga se očekivalo da bude glavni adut Zvezde u pohodu na ple-of. Iskusni centar se sukobio sa Radonjićem i suspendovan je, za početak, na deset dana, pa ga nije bilo u timu protiv Asvela, a neće ga biti ni protiv Mege. Govori se dosta o povratku Vladimira Štimca, ali je to usko povezano sa ostankom O'Brajanta, pošto je u međuvremeu stigao i Lendri Noko. Džordan Lojd se povredio u Istanbulu, ali je povreda lakše prirode i on je odigrao dobru utakmicu protiv Francuza. Zvezda u ABA ligi ima najmanji broj poraza, samo dva, uz 11 pobeda. Važan trijumf u borbi za startnu poziciju broj 1 ostvarena je u Baru prethodnog vikenda. Imaće Zvezda još teških ispita, gostovaće u Podgorici i Ljubljani, pa zato ne sme da razmišlja o kiksu protiv Mege.

Mega Sokerbet: Plej-of nije nedostižan, ali je pitanje koliko je to u fokusu Ražnatovićevog tima

Kao i svake sezone Mega promoviše neko novo ime i ekspresno ga ekspedituje u NBA ligu. Dobro, ne završe baš svi odmah ”preko bare”, ali uglavnom prave zapažene karijere. Neće proći mnogo vremena a Mega će biti jedan od tima koji je najveći snabdevač košarkaškog cirkusa u Americi. Prošle sezone je u prvi plan izbio Marko Simonović, ali je odlični crnogorski centar ostao u Megi i ove sezone. Sada sa Filipom Petruševim, novom košarkaškom senzacijom, čini tandem najboljih centara lige, poput čuvenih ”tornjeva blizanaca” iz San Antonija. Mega je izgubila dve, rekli bismo, ključne utakmice na svom parketu u januaru. Prvo ih je dobila Cedevita Olimpija, a onda i Igokea, a radi se o direktnim konkurentima u borbi za jedno od prva četiri mesta i plasman u doigravanje. Sada imaju dve uzastopne pobede iza sebe, slavili su prvo u Zadru, a onda i protiv Cibone na domaćem parketu, posle prave drame i pobede sa samo jednim poenom razlike. Tvorci te pobede ponovo su bili Petrušev i Simonović, prvi je ubacio 22 poena i uhvatio sedam lopti, dok je drugi uz 20 poena imao i 9 skokova. Mega je već učinila jednu uslugu Crvenoj zvezdi, pobedila je Budućnost na svom parketu i tako nanela jedan, od tek dva poraza, Podgoričanima u ABA ligi.

Naš predlog:

Prva utakmica između Mege i Zvezde bila je dramatična. Mega je vodila do pred sami kraj meča, ali je opet Zvezda, kao u nebrojeno puta ranije u okršajima sa Megom, odnela pobedu. Bilo je 76:73. Uzalud je bila dobra partija Petruševa sa 22 poena i 11 skokova u tom meču za Megu, dok je Lojd bio najefikasniji kod Zvezde sa 19 koševa. Kvota za pobedu Zvezde je minimalna u kladionici Meridianbet i ona iznosi 1.08, dok je trijuf Mege procenjen kvotom 6.40. Zato se naš predlog odnosi na poene, a smatramo da ćemo gledati jednu ekstremno efikasnu utakmicu. Predlažemo da odigrate + poene u ukupnom zbiru, a granica koja je ponuđena je 157,5. Za više koševa od ove granice u kladionici Meridianbet kvota je 1.85. Očekujemo i da Zvezda postigne više od 84,5 poena, a za ovaj tip koeficijent iznosi 1.71 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.