Tip dana: Sporting – Benfika: Ko je gazda u Lisabonu?

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, ali nam ovaj dan donosi i veliki derbi Lisabona u kom će Sporting na svom terenu dočekati Benfiku.
Meč između ova dva tima je zakazan za 22 časa i 30 minuta.

Sporting: Niko ovo nije očekivao!

Utisak je da ni oni najveći optimisti nisu očekivali da će fudbaleri Sportinga igrati ovoliko dobro ove sezone.
Naime, ekipa iz Lisabona se trenutno mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Porto, i čak šest bodova više nego li trećeplasirana Benfika, koja im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Na poslednjih pet mečeva ekipa iz Lisabona ne zna za poraz, a u tom periodu su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan remi, i to na svom terenu kada su remizirali protiv Rio Avea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
U prošlom kolu su izabranici Davida Galega slavili na gostovanju kod Boaviste, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Inače, Sporting do sada nije doživeo nijedan poraz, a na petnaest odigranih susreta su ostvarili čak dvanaest trijumfa i samo tri remija, pa je sigurno da će pokušati da ostanu neporaženi i u derbiju Lisabona, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je tim iz Lisabona odigrao sedam mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili pet trijumfa i dva remija, uz datih petnaest golova i pet primljenih.
Ova ekipa još bolje igra na gostovanjima gde su na osam odigranih mečeva ostvarili čak sedam trijumfa, uz samo jedan remi, i to na gostovanju kod Famalikaa, u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:2.

Benfika: Hoće li se isplatiti ogromna ulaganja?

Uprava kluba iz Lisabona je na najozbiljniji mogući način shvatila ovu sezonu, nakon što su u prošloj ponovo ostali bez titule šampiona.
Da sve to zvuči ozbiljno govore i brojni dolasci u klub iz Lisabona prošlog leta, i sigurno je da je ova ekipa jedan od najvećih trošadžija u letnjem prelaznom roku.
Treba svakako pomenuti da je Benfika platila 24 miliona evra španskom drugoligašu Almeriji za transfer napadača Darvina Nunjeza i tako oborila dva rekorda po visini transfera: klupski i španske Segunde. U klub su pored njega stigli i iskusni Vertongen, ali i Everton i Valdšmit, i pre početka prvenstva je ova ekipa smatrana za glavnim favoritom za osvajanje lige, ali su nažalost rezultati izostali.
Naime, Benfika se trenutno nalazi tek na trećem mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
Nažalost, na poslednja dva meča su “orlovi” dva puta remizirali i to prvo u velikom derbiju protiv Porta, a onda i u prošlom kolu mimo svih očekivanja na svom terenu protiv Nacionala, kada je bilo 1:1.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada je Benfika odigrala sedam mečeva van svog terena na kojima su ostvarili četiri trijumfa, dva remija i jedan poraz, i to poprilično težak, pošto su na gostovanju kod Boaviste izgubili sa 3:0.
Podatak koji ide u prilog svim navijačima ovog kluba je taj da je Benfika na pet poslednjih međusobnih mečeva protiv Sportinga ostvarila čak četiri trijumfa i samo jedan poraz, a ne treba ni pričati koliko bi navijačima ovog kluba značilo kada bi slavili na ovom duelu.

Naš predlog

Derbi Lisabona je uvek donosio mnogo uzbuđenja, a ono što treba istaći je da je Benfika na četiri od poslednjih pet mečeva ostvarila trijumf.
Ipak, ove sezone su obrnute uloge pošto se Sporting nalazi u sjajnoj situaciji, dok Benfika ima dosta problema u poslednje vreme.
Svakako, mišljenja smo da će na ovom duelu oba tima ići na trijumf, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.
Ako uzmemo u obzir sve ono što se dešavalo tokom ovog šampionata, mora se priznati da je Sporting posle duže vremena favorit u derbiju Lisabona, i da će to pokazati na terenu, pa vam za kraj preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.