Tip dana: Bajern Minhen – Tigres: Ko će biti novi prvak sveta?

U četvrtak je možda nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali nam ovaj dan donosi finalni duel svetskog klupskog šampionata između Bajerna iz Minhena i meksičnog Tigresa, koji će nam dati odgovor koji tim će biti šampion sveta.
Finalni duel je zakazan za 19 časova.

Bajern Minhen: Bavarci žele novi trofej!

Pravo uživanje je poslednjih godina gledati Bajern iz Minhena pošto ova ekipa igra moderan, napadački fudbal, za gol više. Sve to je ovom timu prošle sezone donelo triplu krunu, pošto su došli do trijumfa u Ligi šampiona, nemačkom prvenstvu, ali i nemačkom Kupu.
Sećate se naravno svi prošlosezonskog četvrtfinala Lige šampiona kada je Bajern deklasirao Barselonu sa neverovatnih 2:8, i već tada je bilo jasno da su Bavarci najozbiljniji kandidati za titulu šamiona Evrope, što se na kraju i obistinilo, pošto su u finalnom susretu savladali PSŽ sa 1:0.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, kako sada stvari stoje deluje da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo pošto se njihovi fudbaleri nalaze na prvom mestu na tabeli nemačke Bundeslige uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.
Takođe, Bavarci su bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona gde ih uskoro očekuje dvomeč sa Lacijom u kom su svakako veliki favoriti.
Ono što može da predstavlja svojevrsnu mrlju kada je ova sezona u pitanju je bez ikakve sumnje senzacionalna eliminacija u nemačkom Kupu od drugoligaša Kila.
U polufinalu svetskog klupskog šampionata je aktuelni šampion Evrope slavio protiv Al Alija, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz dva gola Roberta Levandovskog koji igra sjajno ove sezone.
Inače, u poslednjem kolu nemačke Bundeslige su izabranici Hansija Flika slavili na gostovanju kod Herte koja se dosta pojačala u zimskom prelaznom roku, a taj duel je završen rezultatom 0:1.

Tigres: Može li ovaj tim do čuda?

Fudbaleri Tigresa i pre finalnog susreta mogu da budu zadovoljni sa učinjenim na svetskom klupskom šampionatu, pošto su mimo svih očekivanja u polufinalu ovog takmičenja eliminisali ekipu Palmeirasa, koja je bez ikakve sumnje bila veliki favorit na tom duelu, pogotovu nakon nedavnog trijumfa u Kopa Libertadoresu, kada su na putu do trofeja eliminisali nekoliko izuzetno kvalitetnjih ekipa od njih, a tu pre svih mislimo na River Plejt.
Bilo kako bilo, jedini gol na tom polufinalnom meču je delo legendarnog Andre Pjera Žinjaka koji je pogodio nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca.
Naravno, treba napomenuti da je nakon toga Palmeiras bio bolja ekipa na terenu, ali je aktuelni šampion Severne i Srednje Amerike uspeo da sačuva svoju mrežu do kraja i dođe do velikog uspeha i plasmana u finale svetskog klupskog šampionata, u kom će sigurno biti rasterećeni.
Inače, Tigres nije na najbolji mogući način započeo meksičko prvenstvo, pošto su na prva četiri odigrana kola zabeležili dva trijumfa, uz jedan remi, ali i jedan poraz, a u prošlom kolu su samo remizirali na svom terenu protiv Nekakse, iako su bili izraziti favoriti na tom meču.
Ipak, pre toga je verovatno i najkvalitenija meksička ekipa u ovom trenutku slavili na veoma teškom gostovanju kod Atlasa, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Naravno, ne treba nikako zaboraviti da je Tigres nastupio i u četvrtfinalu svetskog klupskog prvenstva, u kom su slavili protiv Ulsana, kada je bilo 2:1, a dvostruki strelac na tom susretu je bio naravno Andre Pjer Žinjak koji očito igra u sjajnoj formi u poslednje vreme, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno pošto će na drugoj strani biti mašinerija iz Minhena.

Naš predlog

Mora se priznati da su fudbaleri Bajerna veliki favoriti na ovom finalnom meču, ali smo mišljenja da bi i Tigres mogao da unese malo neizvesnosti u ovaj susret, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.48.
Za kraj, toplo vam preporučujemo da probate sa igrom 1 i GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.