Tiket dana (četvrtak, 18.02.2021)

tiket dana

Ne treba podsećati da će danas sve biti u znaku početka nokaut faze Lige Evrope. Za pehar u ovom takmičenju i igranje Lige šampiona u narednom izdanju boriće se 32 ekipe.

Slavija – Lester – 2 @ 2.15 u Meridianbet

Već nekoliko sezona praška Slavija dominira u Češkoj. Preuzeli su primat od Viktorije iz Plzenja i redovni su učesnici evropskih takmičenja. Od ove sezone češki šampion nema direktan prolaz u grupnu fazu Lige šampiona, pa je Slavija pokušala kroz kvalifikacije da se domogne elitnog takmičenja i nije uspela. Igrali su u Ligi Evrope i uspeli da zauzmu drugo mesto, iza Bajera iz Leverkuzena, a ispred Hapoela Bar Ševe i francuske Nice. Lester je igrao odlično u svojoj grupi, brzo su obezbedili plasman u dalje takmičenje pa je trener Brendon Rodžers u poslednjim mečevima šansu ukazivao igračima koji su manje igrali. Bili su prvi, a iz grupe je dalje prošla i portugalska Braga. ”Lisice” igraju odlično i u Premijer ligi, želja im je da se domognu Lige šampiona kroz svoju ligu, ali bi još bolje bilo kada bi to uradili preko Lige Evrope, odnosno njenim osvajanjem. Ne potcenjujte Lester, u uskom su krugu favorita. Očekujemo ozbiljan pristup gostiju koji su u top formi, a to su potvrdili pobedom nad Liverpulom u subotu. Predlažemo vam dvojku, mada će se igrati i revanš na ”King Paueru”. Za pobedu gostiju u kladionici Meridianbet dobija se kvota 2.16.

Molde – Hofenhajm – 2,2+ @ 1.75 u Meridianbet

Nemački tim nije imao nikakvih problema da se dokopa nokaut faze. U konkurenciji Crvene zvezde, Genta i Slovana iz Liberaca, osvojili su prvo mesto, a jedino nisu pobedili u Beogradu, kada je bilo 0:0. U Bundesligi Hofenhajm baš i ne blista, opstanak im nije ugrožen, ali im je plasman u Evropu previše daleko i već sada, slobodno se može reći, neće uspeti da dođu do evropske vize. Zto će im Liga Evrope biti značajna i pokušaće da stignu što dalje. Još uvek se nisu kompletirali redovi ekipe trenera Sebastijana Henesa i u Norveškoj neće moći da računa na desetak fudbalera, iz raznoraznih razloga. Bičakćić i Stafilidis su odavno povređeni, a na listu onih koji neće moći da igraju ponovo su Kramarić, Sesenjon, Akpoguma, Gajger. Molde je hendikepiran pošto je početak prvenstva u Norveškoj još daleko, a prethodno je završeno još polovinom decembra. Oni su ostali bez titule koja je otišla u vitrine Bode/Glimta, pa je najpreči zadatak da naredne sezone pokušaju da vrate pehar. U grupnoj fazi Lige Evrope nisu blistali, ali su se izborili za drugo mesto u bici sa Rapidom iz Beča. Arsenal je bio ubedljivo prvi, a Dandalk poslednji. Očekujemo da Hofenhajmsve reši u prvom meču, u Dortmundu su odlično igrali pre nekoliko dana, a Borusija je mnogo jača od Moldea. Naš predlog je dvojka uz bar dva pogotka gostiju. Za 2,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.75.

Volfsberger – Totenhem – 2,2+ @ 1.75 u Meridianbet

Još jedan meč gde su gosti apsolutni favoriti da prođu dalje. ”Pevci” gube korak u Premijer ligi i teško će bar do četvrtog mesta i povrtka u Ligu šampiona. To će biti veliki neuspeh za tim koji je stvaran da napadne titulu u Engleskoj. U međuvremenu su ispali i iz FA kupa, pa im je Liga Evrope trenutno najbitnije takmičenje. Žoze Murinjo se nada da može do trofeja u Ligi Evrope, čime bi automatski izborio i Ligu šampiona za narednu sezonu, a ujedno i spasio sebi kožu, jer mu se klupa ozbiljno ljulja. Mnogi navijači Totenhema još uvek ne mogu da se pomire sa odlaskom Maurisija Poketina koji je sa Totenhemom igrao finale Lige šampiona, a i bio redovni učesnik najjačeg evropskog takmičenja. ”Sparsi” nisu bili baš mnogo ubedljivi u grupnoj fazi, umeli su i daizgube, ali su dalje prošli bez mnogo komplikacija, pošto su Antverp, LASK i Ludogorec ipak bili nedorasli rivali. Dakle, već su igrali sa jednim austrijskim klubom, pa im gostovanje Volfsbergeru neće biti egzotično. Ovaj tim je napravio iznenađenje u grupnoj fazi, osvojio je drugo mesto, ispred Fejnorda i moskovskog CSKA, a iza zagrebačkog Dinama. Trenutno su tek na šestom mestu u austrijskoj Bundesligi i ne verujemo da imaju neke šanse u dvomeču sa Totenhemom. Šta više, očekujemo da engleski tim sve reši već u prvih 90 minuta. Za 2,2+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.