Tip dana: Liverpul – Everton: Ko je gazda u gradu?

U subotu je izuzetno bogata ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili jedan veliki derbi engleskog fudbala u kom će Liverpul na svom “Enfildu” dočekati ekipu Evertona.
Meč između ova dva gradska rivala je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Liverpul: Mogu li “redsi” da se trgnu?

Mora se priznati da smo dosta više očekivali od fudbalera Liverpula kada je ova sezona u pitanju.
Naime, izabranici Jirgena Klopa imaju ogromne probleme, što nam nekako najbolje pokazuje i podatak da se ovaj tim trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, pa već sada slobodno možemo reći da će “redsi” jako teško ponoviti prošlosezonski uspeh.
Aktuelni šampion Engleske igra katastrofalno u poslednje vreme, pošto na tri vezana meča imaju isto toliko poraza.
Prvo su izabranici Jirgena Klopa poraženi na svom terenu od Brajtona, da bi nakon toga prvo poklekli na svom stadionu protiv Mančester Sitija kada je bilo više nego ubedljivih 1:3, da bi nakon toga doživeli poraz i u prošlom kolu na gostovanju kod Lestera koji igra sjajno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 3:1, iako je Liverpul prvi došao do vođstva, i to u drugom poluvremenu.
Ipak, “redsi” ovaj meč protiv gradskog rivala Evertona dočekuju u izuzetno lepom raspoloženju pošto su sredinom nedelje slavili u prvom meču osmine finala Lige šampiona, i to na gostovanju kod Lajpciga sa 2:0, čime su sebi praktično širom otvorili vrata četvrtfinalu ovog takmičenja.
Bio je to bez ikakve sumnje jedan od najboljih mečeva izabranika Jirgena Klopa kada je ova sezona u pitanju, a sigurno je da isto žele da ponove i večeras.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Liverpul odigrao dvanaest mečeva na “Enfildu” na kojima su ostvarili sedam trijumfa, dva remija i tri poraza.

Everton: Koji su krajnji dometi čete Don Karla?

Što se tiče Evertona, sigurno je da je generalni utisak o partijama ovog tima, barem kada je ova sezona u pitanju i više nego dobar.
Naime, popularne “karamele” se trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Liverpul, kod koga između ostalog i gostuju ovog puta, pa je to zaista lepa prilika da preteknu svog gradskog rivala na tabeli, iako valja napomenuti da izabranici Karla Ančelotija imaju meč manje u odnosu na aktuelnog šampiona.
Nažalost, u poslednje vreme Everton igra nešto slabije nego što je to bio slučaj većim delom šampionata, pa su tako “karamele” na tri poslednja susreta bez trijumfa, a u tom periodu su doživeli dva poraza, ali i jedan remi i to na gostovanju kod Mančester Junajteda, u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:3, uz gol gostiju u poslednjim sekundima utakmice.
Ipak, nakon toga su izabranici Karla Ančelotija odigrali dva loša meča i vezali dva poraza, zbog čega u ne baš lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod gradskog rivala.
Naime, prvo je od “karamela” bolji bio Fulam na domaćem terenu, a onda je sedmoplasirana ekipa na tabeli doživela novi poraz i to od Mančester Sitija u prošlom kolu, što je donekle bilo i očekivano.
Inače, kada su gostovanja u pitanju, do sada je Everton odigrao jedanaest mečeva u gostima na kojima su ostvarili sedam trijumfa, dva remija i dva poraza.

Naš predlog

Liverpul ne liči na sebe ove sezone, ali je pobeda na gostovanju kod Lajpciga možda i nagoveštaj boljih partija aktuelnog šampiona.
Zbog toga vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.54.
Takođe, treba očekivati i dosta golova na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.61.
Svakako, deluje da bi i gosti mogli do makar jednog gola na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.