Tip dana: Milan – Crvena Zvezda: Može li četa Dejana Stankovića do novog čuda?

Četvrtak je rezervisan za revanš mečeve šesnaestine finala Liga Evrope, a za vas smo ovog puta naravno analizirali duel koji će biti odigran na “San Siru” gde će Milan dočekati Crvenu Zvezdu.
Prvi meč između ova dva tima koji je odigran na stadionu “Rajko Mitić” pre nedelju dana je završen rezultatom 2:2.
Večerašnji susret je zakazan za 21 čas.

Milan: “Rosoneri” u velikoj krizi!

Poznato je da su fudbaleri Milana fenomenalno započeli ovu sezonu, i dosta dugo su izabranici Stefana Piolija držali prvo mesto na tabeli, što je ruku na srce, malo ko i očekivao pre početka šampionata.
Ipak, utisak je da kako vreme prolazi tako i “rosoneri” pružaju sve slabije partije.
Naime, ekipa sa “San Sira” se nakon poraza u gradskom derbiju od Intera, kada je bilo više nego ubedljivih 0:3, nalazi na drugom mestu na tabeli italijanske Serije A uz čak četiri boda manka u odnosu na prvoplasirani Inter, što sada već deluje kao ozbiljan zaostatak, obzirom da “rosoneri” već u nedelju putuju na teško gostovanje kod Rome koja igra sjajno ove sezone.
Ako je poraz od gradskog rivala bio donekle i očekivan obzirom da “neroazuri” igraju sjajno u poslednje vreme, onda to sigurno ne možemo reći za neuspeh na gostovanju kod debitanta u ligi, ekipe Specije, kada je bilo 2:0.
Dolazimo do zaključka da izabranici Stefana Piolija na dva vezana meča nisu postigli niti jedan gol, a sigurno da ništa nije naslućivalo na taj golgeterski post, obzirom da je pre toga Milan na svom terenu demolirao Krotone sa 4:0.
Da stvari budu gore po tim Milana, “rosoneri” su prošlog četvrka samo remizirali na gostovanju kod Crvene Zvezde i sigurno je da ih sada očekuje izuzetno težak zadatak, obzirom da četa Dejana Stankovića nema šta da izgubi na ovom revanšu.

Crvena Zvezda: Da li je vreme za novo čudo?

Kako vreme prolazi, tako se stiče utisak da je pred Dejanom Stankovićem jedna izuzetno lepa trenerska karijera, nakon igračke, koja je bila fenomenalna.
Naime, crveno-beli i ove sezone igraju fantastično, pošto se trenutno nalaze na prvom mestu u Ling Long Superligi, i utisak je da će Zvezda doći do svoje četvrte uzastopne titule šampiona Srbije, što je bez ikakve sumnje veliki uspeh.
Ruku na srce, nisu crveno-beli ovog puta uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, ali svakako da su se u Ligi Evrope i više nego dobro pokazali.
Naime, izabranici Dejana Stankovića su u jednom nimalo naivnoj grupi bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu i to pošto su na kraju zauzeli drugo mesto, sa jedanaest osvojenih bodova.
Crveno-beli su ostvarili čak tri trijumfa, dva remija, i samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Hofenhajma, što je donekle bilo i očekivano.
Ipak, ne treba zaboraviti da je Zvezda kolo pre kraja grupne faze već obezbedila plasman u narednu fazu, i tako sebi zakazala dvomeč sa Milanom.
Sigurno je da se aktuelni šampion Srbije nimalo nije obrukao u prvom meču koji je odigran na stadionu “Rajko Mitić”, čak je bilo vidno i da je Zvezda u određenim trenucima susreta bila bolja ekipa na terenu, i sigurno je da je taj remi za koji se pobrinuo Milan Pavkov zaslužen.
Ono što svakako može da predstavlja veliki hendikep za četu Dejana Stankovića je neigranje Milunovića i Rodića zbog kartona, ali i najverovatnije odsustvo Mirka Ivanića, koji je verovatno bio i najbolji igrač Zvezde u prvom susretu.

Naš predlog

Svakako da je ekipa Milana barem na papiru daleko kvalitetnija, ali nekad ni to nije presudno.
“Rosoneri” se nalaze u velikoj krizi, dok su crveno-beli prošlog četvrtka pokazali da se ne plaše doskorašnjeg lidera Serije A.
Mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa na ovom meču postići makar po jedan gol, što kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.84.
Iz istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.68.
Za one najhrabrije, predlažemo vam da probate sa duplom šansom X2, koju kladionica Meridianbet plaća sa neverovatnom kvotom 2.43.

“Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može.”

– Petar Petrović Njegoš

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.