Tip dana: Roma – Milan: Najbolji domaćin u Seriji A dočekuje “rosonere” koji su u velikoj krizi!

Poslednji meč 24. kola italijanske Serije A se igra na “Olimpiku” gde će fudbaleri Rome dočekati Milan, što će ujedno biti i duel između četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, pa je sigurno da uzbuđenja neće izostati.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Roma: Može li “vučica” do Lige šampiona?

Nakon nekoliko sušnih sezona u kojima je rimska “vučica” ostala bez plasmana u Ligu šampiona, utisak je da bi u ovom šampionatu izabranici Paula Fonseke koji radi sjajan posao u Rimu mogli da dođu do svog primarnog cilja i plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Trenutno se Rimljani nalaze na četvrtom mestu, i eventualnim trijumfom nad Milanom koji im između ostalog gostuje u ovom kolu bi mogli da se probiju do pozicije broj tri, obzirom da je Juventus sinoć samo remizirao na gostovanju kod Verone, kada je bilo 1:1.
Nažalost, u prošlom kolu su izabranici Paula Fonseke samo remizirali na gostovanju kod Beneventa, u meču u kom nije bilo golova, ali je evidenno da su Rimljani bili i te kako bolja ekipa na terenu.
Inače, ne treba zaboraviti da je Roma u četvrtak ostvarila novi trijumf na svom terenu protiv Brage (3:1), čime su došli do plasmana u osminu finala i kako sada stvari stoje deluje da su Rimljani jedni od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu valja naglastiti da je “vučica” najbolji domaćin u ligi pošto su na dvanaest odigranih mečeva na svom terenu ostvarili devet trijumfa i tri remija, bez poraza.

Milan: Šta se dešava sa ovom ekipom?

Mimo svih očekivanja, fudbaleri Milana su fantastično startovali u ovom šampionatu i dosta dugo su “rosoneri” bili na prvom mestu na tabeli Serije A, ali nažalost, kako vreme prolazi tako i ekipa koju sa klupe predvodi Stefano Pioli, pruža sve slabije partije.
Naime, ekipa sa “San Sira” se nakon poraza u gradskom derbiju od Intera, kada je bilo više nego ubedljivih 0:3, nalazi na drugom mestu na tabeli italijanske Serije A uz čak četiri boda manka u odnosu na prvoplasirani Inter, što sada već deluje kao ozbiljan zaostatak, obzirom da “rosoneri” već u nedelju putuju na teško gostovanje kod Rome koja igra sjajno ove sezone.
Ako je poraz od gradskog rivala bio donekle i očekivan obzirom da “neroazuri” igraju sjajno u poslednje vreme, onda to sigurno ne možemo reći za neuspeh na gostovanju kod debitanta u ligi, ekipe Specije, kada je bilo 2:0.
Na sve to, utisak je da su “rosoneri” jedva došli do plasmana u osminu finala Liga Evrope, i to pošto su dva puta remizirali sa Crvenom Zvezdom. Prvo je u Beogradu na stadionu “Rajko Mitić” bilo 2:2, da bi u četvrtak na “San Siru” bilo 1:1, uz podatak da je Zvezda možda i bila bolji tim na tom revanšu, iako su dobrih dvadeset minuta igrali sa igračem manje.
Što se tiče gostovanja u Seriji A, do sada su izabranici Stefana Piolija odigrali jedanaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili devet trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i ubedljivo su najbolji gosti u Seriji A.

Naš predlog

Roma igra fantastično na domaćem terenu i gotovo smo ubeđeni da neće doživeti poraz na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.39.
Naravno, tradicija nam govori da nam susreti između ova dva tima uglavnom donose dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.61.
Za kraj, Milan ima ogromnih problema u poslednje vreme, i smatramo da “Olimpiku” nije mesto gde će izabranici Stefana Piolija proigrati pa vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridanbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.