Derbi dana: Bajern Minhen – Borusija Dortmund: “Der Klassiker”!

U subotu nas očekuje zaista pregršt zanimljivih mečeva, a derbi ovog dana se igra u Minhenu gde će Bajern dočekati Borusiju iz Dortmunda u novom “Der Klassikeru”.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Mogu li Bavarci do nove titule?

Ne treba ni podsećati koliko je prošla sezona bila uspešna za ekipu Bajerna iz Minhena koja je praktično osvojila sve što se osvojiti može.
Na prvi pogled deluje da će Bavarci jako teško sve to ponoviti, iako su i dalje prvi favoriti za osvajanje Bundeslige, ali i jedan od najozbiljnijih kandidata za novi trofej u Ligi šampiona.
Naime, izabranici Hansija Flika su u prvom meču osmine finala Lige šampiona odigrali jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone pošto su slavili na gostovanju kod nimalo naivne ekipe Lacija sa 1:4, čime su praktično završili više od pola posla kada je u pitanju plasman u četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Što se Bundeslige tiče, deluje da se tim iz Minhena nalazi u maloj krizi, pošto su na tri poslednja susreta ostvarili samo jedan trijumf, uz jedan remi ali i jedan poraz, i to na gostovanju kod Ajntrahta iz Frankfurta kada je bilo 2:1. Pre tog susreta su Bavarci mimo svih očekivanja remizirali na svom terenu protiv Bilefelda, a taj meč je završen rezultatom 3:3.
Za kraj, u prošlom kolu su izabranici Hansija Flika bez većih problema slavili na svom terenu protiv Kelna, i to sa ubedljivih 5:1, pa je sigurno da zbog toga u lepom raspoloženju dočekuju ovaj susret.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Bajern odigrao jedanaest mečeva u Minhenu na kojima još uvek nemaju poraz, pošto su ostvarili osam trijumfa i tri remija.

Borusija Dortmund: “Milionerima” predstoji velika borba za Ligu šampiona!

Utisak je da smo od fudbalera Borusije iz Dortmunda daleko više očekivali kada je ova sezona u pitanju, a to sve nam nekako najbolje potvrđuje i podatak da se popularni “milioneri” u ovom trenutku nalaze tek na petom mestu na tabeli Bundeslige, i kako sada stvari stoje deluje da im do kraja šampionata predstoji velika borba za plasman u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj.
Kada smo se već dotakli najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, sigurno je da valja napomenuti da su izabranici Edina Terzića u prvom meču osmine finala odigrali jedan fantastičan meč i slavili na gostovanju kod Sevilje, koja igra sjajno ove sezone, a taj duel na “Sančez Pichuanu” je završen rezultatom 2:3, što je zaista fina zaliha pred revanš u Dortmundu koji je na programu već u utorak.
Što se tiče Bundeslige, evidentno je da Borusija u poslednje vreme igra dosta bolje nego što je to slučaj bio većim delom šampionata, pa su tako na dva poslednja susreta vezali dva trijumfa i to prvo na gostovanju kod posrnulog Šalkea, kada je bilo 0:4, a nakon toga i na svom terenu u prošlom kolu kada su slavili protiv Arminije iz Bilefelda, a taj duel je završen rezultatom 3:0, čime dolazimo do podatka da su milioneri na dva poslednja susreta postigli čak sedam, a nisu primili nijedan gol.
Što se tiče gostovanja, “milioneri” se do sada nisu proslavili pošto su ostvarili šest trijumfa, jedan remi i čak pet poraza.

Naš predlog

Ono što se nikada ne dovodi u pitanje kada su u pitanju međusobni mečevi između Bajerna iz Minhena i Borusije iz Dortmunda su svakako golovi. Primera radi, na poslednja dva susreta između ova dva ljuta rivala je palo čak deset golova, zbog čega vam i ovog puta predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.
Kada se sve sabere i oduzme, treba ipak biti realan pa priznati da je domaćin veliki favorit na ovom meču, pa vam predlažemo da odigrate 1 koji Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.
Za kraj, utisak je da bi domaćin mogao da postigne čak i tri gola na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom D3+ za šta je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.