Tip dana: Nemačka – Island: “Panceri” bez prava na kiks na startu kvalifikacija!

U četvrtak se nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti održano 2022. godine, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Nemačke i Islanda.
Duel između ove dve sjajne selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Nemačka: “Panceri” su imali dosta sreće na žrebu!

Generalno, Nemačka je pružala dosta dobre partije u prethodnom izdanju Lige nacija, ali sve do poslednjeg kola, kada su bacili u vodu sve ono dobro što su uradili do tada.
Naime, izabranici Joakima Leva su u direktnom duelu sa Španijom odlučivali o pobedniku grupe Lige nacija, a to se na kraju pretvorilo u košmar.
“Crvena furija” ih je razbila na paramparčad (6:0), nanela im najteži poraz od 1931. godine i naterala ih da se osećaju posramljeno – kao što se njihovi rivali često osećaju.
Zbog svega toga “panceri” na startu ovih kvaliikacija nemaju pravo na kiks, iako im u goste dolazi Island koji ume da bude izuzetno neugodan rival.
Inače, mora se priznati da su izabranici Joakima Leva koji će između ostalog i napustiti klupu “pancera” nakon Evropskog prvenstva imali dosta sreće pri žrebu, jer su dobili jednu relativno laku grupu, u kojoj se plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti održano sledeće godine ne sme dovoditi u pitanje.
Naravno, Nemci su bez većih problema obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo pošto su u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli uz sedam trijumfa, i samo jednim porazom.
U poslednjem međusobnom susretu koji je Nemačka odigrala protiv Islanda je bilo 3:0, a bilo je to u kvalifikacijama za EP 2004. godine.

Island: Koliko mogu “ribari” na teškom gostovanju?

Reprezentacija Islanda poslednjih godina pruža izuzetno dobre partije, a to nam nekako i najbolje pokazuje podatak da je ova selekcija uspela da se plasira na Evropsko prvensto 2016. godine, ali i Svetsko, koje je održano pre tri godine, gde se nažalost nisu proslavili.
Međutim, popularni “ribari” nisu nažalost uspeli da nastave kontinuitet učešća na velikim takmičenjima pošto su ovog puta ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo koje će biti održano ove godine, i sigurno je da svim svojim navijačima žele da se iskupe na startu ovog kvalifikacionog ciklusa, iako će to biti izuzetno težak zadatak pošto gostuju jednoj od najkvalitetnijih reprezentacija na svetu.
Inače, vrlo malo je nedostajalo da Island dođe do plasmana na EP, pošto su u finalu baraža protiv Mađarske vodili golom Gilfija Sigurdsona od 11. minuta pa sve do 88. minuta, kada su Mađari prvi izjednačili, a onda u drugom minutu sudijske nadoknade dali i pobedonosni gol, što je bilo dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano ove godine.
U nedavno završenoj Ligi nacija Islanđani se nisu proslavili pošto su ispali u nižu diviziju i to pošto su u svojoj grupi koja nije bila nimalo naivna na kraju zauzeli poslednje mesto na tabeli, a svakako da je svim navijačima ove selekcije teško pao podatak da su njihovi fudbaleri na šest odigranih mečeva doživeli isto toliko poraza.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje kada sagledamo sve aspekte da su Nemci apsolutni favoriti na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.
Za očekivati je i da ovo bude jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 4+, za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.98.
Utisak je da bi i neugodni Islanđani možda mogli do makar jednog pogotka na ovom gostovanju kod “pancera” pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom GG, za koji je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.