Meč dana tenis: Danijel Evans – Frensis Tijafo: Majami je počeo da se zagreva, čekaju nas sve bolji mečevi

Ovogodišnji Masters u Majamiju siromašniji je za četvoricu od šestorice prvoplasiranih tenisera. Po prvi put, posle više od 16 godina, dogodilo se da na jednom turniru iz Serije 1000 neće biti nijednog od velike trojke, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera. Tome dodajmo i izostanak Dominika Tima, ali i odustajanje Endija Mareja. Ovakav ”kostur” otvorio je šansu za ostale tenisere iz svetskog vrha da pokušaju da dođu do trofeja na prvom Mastersu u sezoni. Prvi nosilac je Danil Medvedev, drugi igrač na ATP listi, mesto drugog ”kosturaša” pripalo je Stefanosu Cicipasu, dok su tu i Aleksanadar Zverev, Andrej Rubljov i tako dalje. Posle Majamija teniseri se sele u Evropu, gde startuje sezona na šljaci. Jedan od neizvesnijih duela drugog kola, petog grend slema, kako zovu Masters u Majamiju, igra se između Britanca Danijela Evansa i domaćeg igrača Frensisa Tijafoa.

Danijel Evans: Početak sezone bio je fantastičan, stigla je prva ATP titula

Britanac je već iskusan teniser, bliži se 31. godini, a u januaru je osvojio svoju prvu titulu na ATP turnirima. U Melburnu je igrao na jednom iz niza takmičenja na otvaranju sezone, na turniru ”Marej River Open” i u finalu pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima. Pre toga izbacio je Sousu, Đirona, Ćorića i Šardija. Ipak, zalet sa prvog takmičenja nije bio dovoljan da se u nastavku sezone ponovo takvi rezultati. Na Australijen openu je ispao već u prvom kolu i to od sunarodnika Kamerona Norija, posle četiri seta. Posle Australije napravio je mesec dana pauze i zaigrao na dva azijska turnira. U Dohi je još jednom pobedio Francuza Žeremija Šardija, da bi u drugom kolu, posle velike borbe, bio poražen od Rodžera Federera, kome je to bio prvi turnir nakon 13 meseci. U Dubaiju se zadržao još kraće, već u prvom kolu naleteo je na ruskog tenisera Aslana Karaceva, polufinalistu Australijen opena, i izgubio je sa 2:1 u setovima. Evans je trenutno 29. teniser sveta, ali problem može da predstavlja predstojeća sezona na šljaci, koja nije omiljena podloga za britanskog tenisera.

Frensis Tijafo: Godine prolaze, ali Amerikanac nikako da se probije u teniski vrh

Odmiče još jedna sezona a Fresis Tijafo ne uspeva da veže ni dve pobede. Mnogo nade ulagali su Amerikanci u ovog momka, koji je za razliku od većine novih tenisera iz SAD mogao dobro da igra na svim podlogama. Međutim, često se dešavalao da Tijafo podbaci protiv mnogo slabije rangiranih igrača i brzo završi takmičenje. Za sada ima samo jedan osvojen ATP turnir, a to se dogodilo još pre tri godine u Delrej Biču. Sezonu je, kao i ostali teniseri, počeo u Melburnu, igrao je na ”Marej River Openu”, kao i Evans, ali je za razliku od Britanca koji je osvojio pehar, on ispao na samom startu od Francuza Mutea. Možda bi na Australijen openu napravio zapaženiji rezultat, ali nije imao sreće sa žrebom. Posle pobede nad Italijanom Travaljom u prvom kolu, već u drugom je morao na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. U tom duelu Tijafo je prikazao odličnu igru, mnogo namučio devetostrukog osvajača AO, uzeo mu i jedan set, ali je na kraju položio oružje. Odlučio se da posle Australije ode u Južnu Ameriku i odigra dva turnira na šljaci, koju Amerikanci baš i ne preferiraju. U argentinskom Buenoa Ajresu stigao je do drugog kola, pobedio je domaćeg tenisera Bagnisa, ali je poražen od Španca Munara. U Santijagu u Čileu je pobedio Harija, domaćeg igrača, ali mu se zatim za poraz u Argentini revanširao Bagnis. U meksičkom Akapulku dobio je Nakašimu iz Japana, ali izgubio od Italijana MUsetija. U Majmiju je dobro startovao, morao je da igra prvo kolo s obzirom da je tek na 58. mestu, i savladao je Italijana Travalju.

Naš predlog:

Zanimljivo je da su se ova dvojica tenisera već četiri puta sastajali. Samo prvi okršaj bio je na Čelendžeru, dok su prethodna tri igrana na turnirima iz Serije 250. U 2019. godini Evans je dobio meč u Delrej Biču, ali je Tijafo uzvratio u Baštadu. Prošle sezone sastali su se u Antverpenu, a slavio je, u dva seta, Danijel Evans. Kladionice kažu da je blagi favorit teniser iz Velike Britanije. U kladionici Meridianbet kvota na Evansa iznosi 1.75, dok je na Tijafoa 1.97. Naš predlog je pobeda Evansa, kome je igra na betonu najjača karika. Ipak, očekujemo veliku brobu, pa vam predlažemo i igru na veći broj gemova. Granica je na 23,5 gemova, a za (+) se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.92. Recimo još da će pobednik ovog meča u trećem kolu igrati sa boljim iz meča Eskobedo- Lajović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.