Tip dana: Srbija – Portugal: “Piksijeva” četa napada šampiona Evrope! Mogu li “orlovi” do trijumfa?

U subotu su ponovo na programu mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano 2022. godine, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će Srbija dočekati aktuelnog evropskog šampiona, selekciju Portugala.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: Uspešan start kvalifikacija!

Posle dosta vremena reprezentacija Srbije je konačno dobro započela neke kvalifikacije za veliko takmičenje, i to pošto su nedavno na svom terenu savladali neugodnu selekciju Irske, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Ruku na srce, nije sve za “orlove” krenulo kako treba u premijernom susretu kvalifikacija, pošto su Irci prvi došli do vođstva, ali su onda na scenu stupili prvo sjajni Dušan Vlahović koji je samo još jednom pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi, ali i Aleksandar Mitrović, koji je sa dva sjajna gola doneo prvu pobedu izabranicima Dragana Stojkovića u ovim kvalifikacijama, kome je ovo bila ujedno i prva pobeda na klupi Srbije.
Nažalost, Srbija ni posle dvadeset godina nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, iako su imali praktično sve u svojim rukama, pošto su u finalu baraža dočekali Škotsku na svom terenu, ali su izgubili, i to nakon lošijeg izvođenja penala.
Ako se osvrnemo na ono što su “orlovi” pružali u Ligi nacija, sigurno je da ova selekcija može i mora više, a kako sada stvari stoje deluje da je Dragan Stojković na pravom putu.
Inače, kada su u pitanju međusobni mečevi Srbije i Portugala, zanimljivo je da srspka reprezentacija još uvek nema nijedan trijumf nad ovom selekcijom, a ono što je posebno interesantno je da su na svim dosadašnjim duelima i jedna i druga selekcija postigle makar po jedan gol.

Portugal: Koji su krajnji dometi Kristijana Ronalda i drugova?

Godinama unazad selekcija Portugala pruža fantastične partije, a utisak je da smo to najbolje imali prilike da vidimo na Evropskom šampionatu 2018. godine, ali i u prvom izdanju Lige nacija, kada su Kristijano Ronaldo i drugari oba puta došli do trofeja, iako je sigurno da nisu bili glavni favoriti za isti.
Što se tiče ovih kvalifikacija svakako da je Portugal prvi favorit u ovoj grupi, a ovoga puta im predstoji teško gostovanje kod Srbije, gde su ne tako davno u okviru kvalifikacija za Evropski šampionat bez većih problema slavili sa 2:4, što je ujedno i najubedljivija pobeda ove selekcije nad “orlovima”.
U prvom meču izabranici Fernanda Santoša su slavili na svom terenu protiv Azerbejdžana i to dosta teže nego što se očekivalo, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče prošlosezonskog izdanja Lige nacija, aktuelni šampion Evrope je zauzeo drugo mesto u svojoj grupi uz tri boda manjka u odnosu na aktuelnog svetskog šampiona, selekciju Francuske.
Inače, podatak koji svakako treba napomenuti je da je Portugal poslednji poraz na strani doživeo još pre dve godine, kada su u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope Ukrajinci slavili sa 2:1.
Što se sastava tima za ovo gostovanje tiče, Fernando Santoš neće moći da računa na čak trojicu fudbalera iz poslednje linije tima, pošto će susret sa Srbijom propustiti Pepe. Gereiro, ali i golman Rui Patrisio.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret, a mišljenja smo da će meč između Srbije i Portugala obeležiti i dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.
Takođe, za očekivati je da i jedna i druga selekcija postigne makar po jedan gol na stadionu “Rajko Mitić” zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.84.
Za kraj, mišljenja smo da bi “orlovi” mogli da odole aktuelnom evropskom šampionu i ostanu neporaženi i posle drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.