Tip dana: Engleska – Poljska: Koliko mogu Poljaci na “Vembliju” bez Levandovskog?

U sredu se nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti održano 2022. godine, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na “Vembliju” gde će Engleska dočekati Poljsku.
Meč između ove dve izuzetne kvalitetne selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Engleska: Sjajne partije na startu kvalifikacija!

Svi navijači “Gordog Albiona” će po dobrom pamtiti prošlo Svetsko prvenstvo kada su posle baš dosta vremena došli do same završnice, tačnije do polufinala, gde su eliminisani od Hrvata, koji su mimo svih očekivanja došli do velikog finala.
Bilo kako bilo sigurno je da Engleska želi da sličnu stvar ponovi i na Svetskom prvenstvu koje će biti održano naredne godine, a da bi se to desilo pre svega moraju da se kvalifikuju, a kako sada stvari stoje deluje da su na pravom putu, iako je još uvek rano govoriti o tome.
Naime, izabranici Gareta Sautegejta se trenutno nalaze na prvom mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi sa maksimalnih šest bodova, pošto su u prva dva meča ostvarili dva trijumfa.
Prvo je “Gordi Albion” slavio na svom terenu protiv slabašnog San Marina kada je bilo više nego ubedljivih 5:0, da bi u drugom kolu selekcija Engleske ostvarila trijumf i na gostovanju kod Albanije, a taj susret je završen rezultatom 0:2, što nam govori da su Englezi u prva dva kola postigli čak sedam golova, a nisu primili nijedan.
Poslednji međusobni susret između Engleske i Poljske je odigran 2013. godine, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo godinu kasnije, a taj susret je završen pobedom “Gordog Albiona” od 2:0.

Poljska: Mogu li Poljaci do plasmana na Mundijal?

Sigurno je da Poljaci spadaju u jednu od najkvalitetnijih evropskih selekcija, pogotovu što u timu imaju u ovom trenutku verovatno i najboljeg napadača na svetu Roberta Levandovskog, ali je veliko pitanje u kojoj meri taj kvalitet ove selekcije pada kada napadač Bajerna ne može da pomogne nacionalnom timu.
Naime, Levandovski se povredio na utakmici reprezentacije Poljske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru u pobedi nad Andorom 3:0. Detaljni pregledi su ustanovili da su povređeni ligamenti desnog kolena i to iziskuje pauzu od četiri nedelje za 32-godišnjeg centarfora.
Inače, Poljaci su u prva dva susreta bez poraza, i to pošto su prvo na gostovanju kod Mađarske u jednom fenomenalnom susretu odigrali nerešeno, pošto je na kraju bilo 3:3, da bi u prošlom kolu ova selekcija slavila na svom terenu protiv Andore, u već pomenutom susretu koji je završen rezultatom 3:0.
Inače, selektor Poljske Paulo Sousa ima dobru alternativu na napadačkim pozicijama, pa se očekuje da povređenog Roberta Levandovskog zameni duo Milik – Pjontek, što je takođe izuzetno pristojna napadačka opcija.
Za kraj, valja napomenuti da je Poljska bez većih problema izborila plasman na Evropsko prvenstvo, pošto su u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojili ubedljivo prvo mesto uz osam trijumfa, jedan remi i jedan poraz.

Naš predlog

Pre svega, kao što smo već napomenuli jako bitan faktor u ovom susretu može da bude neigranje Roberta Levandovskog. Zbog svega toga smo mišljenja da su Englezi veliki favorit na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.32.
Za očekivati je i da ovo bude jedan poprilično efikasan duel zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.