Tiket dana (petak, 02.04.2021)

tiket dana

Pred nama je najzad vikend prepun utakmica. Vraćaju su klupska takmičenja, a širom Evrope igraće se zanimljivi mečevi. S obzirom da vernici koji po gregorijanskom kalendaru proslavljaju Uskrs, termini nekih liga su malo promenjeni. Zato se danas, umesto u subotu, igraju mečevi engleskih liga.

Čukarički – Spartak – T12+ @ 1.76 u Meridianbet

”Brđani” igraju dobro u prolećnom delu sezone i boriće se sa Vojvodinom za treće mesto i plasman u novoformiranu Ligu konfederacija. Trenutno ”lale” imaju dva boda više, ali to nije prednsot koja ne može da se nadoknadi, pogotovo jer Čukarički igra mnogo bolje u poslednje vreme. Tim sa Banovog Brda je u drugom delu sezone izgubio samo od Crvene zvezde, remizirao sa Vojvodinom i Nišlijama, a šest puta su pobedili. U prethodnom kolu, neposredno pred pauzu, slavili su na gostovanju u Šapcu i to posle preokreta. Njihov rival, ekipa Spartaka, takođe je u vrhu tabele. ”Golubovi” su peti, ali imaju čak 11 bodova manje od ”brđana” koji su četvrti. Subotičani će pokušati da zadrže poziciju na kojoj su sad, pogotovo jer su za njima timovi sa minimalnim zaostatkom od dva boda, TSC, Radnik i Proleter. Posle dva poraza u prvenstvu i jednog u Kupu, Spartak je u prošlom kolu osvojio bod protiv TSC-a na svom stadionu. Nagledali smo se golova u prvom duelu ove dve ekipe u sezoni, Spartak je slavio sa 4:2 u Subotici, a naš predlog za ovaj meč je domaćin daje dva gola. Za T12+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.76.

Šamrok – Dandalk – 1 @ 1.79 u Meridianbet

Promenile su se stvari u irskom fudbalu u prethodnoj sezoni. Doskorašnji redovni šampion Dandalk osvojio je tek treće mesto, a bivši šampion Kork Siti završio je u drugoj ligi. Titula je otišla u glavni grad, ponovo je šampion Šamrok Rovers, koji je to uradio na vrlo ubedljiv način. Roversima je dosta pmoglo, pored njihovih odličnih igara, i to što je Dandalk igrao u grupnoj fazi Lige Evrope, a tim nema dovoljno jak roster za igru na dva važna fronta. Nisu imali mnogo uspeha u mečevima sa Arsenalom, Rapidom i Moldeom, ali su na svakoj utakmici ostavili srce na terenu i mučili svakog favorita. Početak nove sezone nije doneo ništa dobro za Dandalk, kada je prvenstvo u pitanju. U prva dva kola osvojili su samo jedan bod, pošto su remizirali sa Slajgom u gostima, a onda izgubili na svom terenu od Fin Harpsa. Ipak, uspeli su da već osvoje jedan pehar, u finalu Superkupa ove zemlje bili su bolji upravo od Šamroka, aktuelnog šampiona, a do trofeja su stigli posle boljeg izvođenja penala. Ni Šamrok nije imao start po očekivanju. Oni su, doduše, odigrali samo jedan meč u šampionatu, a na njemu su remizirali sa Sent Patrikom. Što se prvenstvenih duela tiče, Šamrok je oba puta prošle sezone dobio Dandalk, sa 3:2 i 4:0. Smatramo da su domaći bolji tim u ovom trenutku i da će zabeležiti prvi trijumf u ovogodišnjem prvenstvu. Za jedinicu u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.79.

Votford – Šefild Venzdej – 1 @ 1.57 u Meridianbet

”Stršljenovi” imaju veliku šansu da se vrate ekspresno u Premijer ligu i to direktno, osvajanjem drugog mesta u Čempionšipu. Votford je sada na željenom drugom mestu, vodeći Norič je dosta odmakao, ali je njima najbitnije da ih ne dostignu ekipe koje su iza njih. Konkurencija je žestoka, tu su Svonsi i Brentford, kao najozbiljniji. Oni imaju šest odnosno sedam bodova manje, ali i utakmicu manje od Votforda. Pred prvenstvenu pauzu Votford je nanizao pet uzastopnih pobeda, a u prethodnom kolu je bio ubedljiv protiv Birmingema na svom ”Vikarejdž Roudu”. S druge strane ”sove” iz Šefilda bore se da izbegnu ispadanje. Na startu su bili kažmjeni oduzimanjem 12 bodova, a kasnije je ta kazna prepolovljena. Ipak, još uvek su u zoni ispadanja, nalaze se na pretposlednjem mestu, a prvi tim iznad crte beži im šest bodova. Neće biti lako da to nadoknade, pogotovo jer u jednom trenutku imali niz od sedam uzastopnih poraza. To su prekinuli u dva prethodna kola u kojima su stigli do četiri boda i podgrejali nadu u spas. Pogotovo je bio iznenađujući trijumf nad Barnslijem u gostima u prošlom kolu. U prvom delu sezone u Šefildu je bilo bez golova, ali sada smatramo da će Votford doći do trijumfa. Za pobedu domaćina u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.57.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 4.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.