Tip dana: Arsenal – Liverpul: Šampion vadi fleke na “Emirejtsu”!

Posle dvonedeljne pauze, ovog vikenda nas očekuje novo kolo engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta analizirali svakako najinteresantniji duel subotnjeg programa, u kom će Arsenal na svom terenu dočekati Liverpul.
Duel između ova dva izuzetno kvalitetna tima je zakazan za 21 čas.

Arsenal: Mogu li “tobdžije” do plasmana u Ligu Evrope?

Da su fudbaleri Arsenala igrali ovako dobro kao što je to slučaj u poslednja četiri kola, sigurno je da bi se ova ekipa borila za titulu šampiona, a ne za plasman u Ligu Evrope.
Bilo kako bilo, izabranici Mikela Artete se u ovom trenutku nalaze na devetom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na Vest Hem koji se nalazi na petoj poziciji koja je ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U poslednje vreme ekipa iz Londona igra sjajno, pošto su na četiri poslednja susreta bez poraza, a u tom periodu su ostvarili dva trijumfa i dva remija, iako se mora priznati da raspored nije bio nimalo naivan.
Naime, Arsenal je prvo slavio na gostovanju kod trećeplasiranog Lestera, da bi nakon toga remizirali na gostovanju kod Barnlija. Potom je usledio veliki trijumf u derbiju Londona kada su “tobdžije” savladale Totenhem sa 2:1, da bi u prošlom kolu izabranici Mikela Artete u jednom fantastičnom susretu remizirali na gostovanju kod Vest Hema koji igra brutalno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 3:3.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Arsenal odigrao četrnaest mečeva na “Emirejtsu” na kojima su ostvarili šest trijumfa, tri remija i pet poraza.

Liverpul: Svi smo očekivali dosta više od “redsa”!

Nakon fantastične prošle sezone, utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli ni da pretpostave da će fudbaleri Liverpula ovoliko loše igrati u ovom šampionatu.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Čelsi, a pominjemo tu poziciju iz razloga što je to poslednje mesto koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona. Poznato je da kako je sezona odmicala tako je i primarni cilj izabranika Jirgena Klopa postao plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što nažalost i u ovom trenutku deluje jako nerealno.
Kada smo već kod Lige šampiona, valja napomenuti da je Liverpul bez većih problema stigao do plasmana u četvrtfinale i to pošto su u dvomeču bili bolji od Lajpciga, a ukupan rezultat je bio 4:0.
U prošlom kolu Premijer lige izabranici Jirgena Klopa su ostvarili jedan veoma važan trijumf na gostovanju kod Vulverhemptona, a taj duel je završen rezultatom 0:1, što je bila prva pobeda “redsa” nakon dva vezana neuspeha.
Inače, kada su u pitanju mečevi na gostujućim terenima, do sada je aktuelni šampion Engleske odigrao četrnaest mečeva van svog “Enfilda” na kojima su ostvarili šest trijumfa, pet remija i tri poraza.
Ono što je posebno zanimljivo je da Liverpul igra sjajno u poslednje vreme na gostovanjima pošto su na pet poslednjih susreta zabeležili čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv i interesantan susret, i mišljenja smo da je najpametnije da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda kada je ovaj duel u pitanju, pošto je zaista neizvesno u kom smeru bi mogao da ode ovaj meč.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, dolazimo do zaključka da nam mečevi između ova dva tima uglavnom donose pregršt golova, a svakako smo mišljenja da će to biti slučaj i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.77.
Svakako, treba očekivati da i Arsenal i Liverpul postignu makar po jedan gol na ovom meču, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.
Za kraj, treba podsetiti da se poslednjih nekoliko godina dešavalo da na ovom duelu padne čak i šest golova, zbog čega smo malo ambiciozniji nego inače, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.