Derbi dana: Lajpcig – Bajern Minhen: “Bikovi” se zaleću na crveno, pa šta bude biće!

U subotu je čini se nikad zanimljivija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta odabrali veliki derbi nemačkog prvenstva u kom će Lajpcig na domaćem terenu dočekati Bajern Minhen.
Duel između ova dva izuzetno kvalitetna tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Mogu li “bikovi” do titule?

Kako godine prolaze tako više sjajne partije Lajpciga nisu nikakva slučajnost. Uostalom, sećamo se svi dobro prošle sezone kada su popularni “bikovi” stigli do polufinala Lige šampiona, i to pošto su u četvrtfinalu bili bolji od favorizovanog Atletiko Madrida.
Kada je ovaj šampionat u pitanju deluje da navijači ovog tima imaju dosta razloga za zadovoljstvo pošto se njihovi fudbaleri nalaze na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern Minhen, koji brani titulu šampiona.
U poslednje vreme izabranici Julijana Nagelsmana igraju fantastično, pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili čak četiri trijumfa i samo jedan remi i to na svom terenu protiv Ajntrahta iz Frankfurta, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu su “bikovi” slavili na gostovanju kod Bilefelda kome su bodovi bili preko potrebni u tom susretu koji je na kraju završen rezultatom 0:1.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je Lajpcig odigrao trinaest mečeva na svom stadionu, na kojima su ostvarili deset trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
U poslednjem međusobnom okršaju između Lajpciga i Bajerna videli smo pravu goleda, a na kraju nije bilo pobednika, pošto je duel u Minhenu završen rezultatom 3:3.

Bajern Minhen: Imaju li Bavarci dostojnu konkurenciju u Nemačkoj?

Pre svega, treba napomenuti da je Bajern iz Minhena igrao fenomenalan fudbal prošle sezone, a sve to je ovom timu donelo triplu krunu, pošto su došli do trijumfa u Ligi šampiona, nemačkom prvenstvu, ali i nemačkom Kupu.
I ove sezone aktuelni šampion Nemačke ima najveće moguće ambicije, uz podatak da su ovog puta u ranoj fazi eliminisani iz Kupa nakon prave senzacije koju je priredila ekipa Kila.
Bilo kako bilo, Bavarci su bez većih problema stigli do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, i to preko rimskog Lacija, a ukupan rezultat tvog dvomeča je bio 6:2.
Najzad, što se tiče Bundeslige, iako je bilo nekoliko neplaniranih kikseva, izabranici Hansija Flika se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, kod koga između ostalog aktuelni šampion Nemačke i gostuje u ovom kolu.
U prošlom su Bavarci odigrali još jedan sjajan meč na svom terenu pošto su bez većih problema slavili protiv Štutgarta a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je tim iz Minhena odigrao trinaest mečeva na strani na kojima je ostvario devet trijumfa, jedan remi i čak tri poraza.
Inače, valja podsetiti da trener Flik za ovaj meč neće moći da računa na Roberta Levandovskog koji se nedavno povredio i po prvim procenama neće ga biti oko mesec dana na terenu.

Naš predlog

Ne možemo a da ne pomenemo ponovo da za aktuelnog šampiona Evrope na ovom susretu neće igrati Robert Levandovski, što bi u mnogome moglo da utiče na konačan ishod ovog duela, koji vam ipak savetujemo da preskočite, jer je zaista neizvesno u kom smeru bi mogao da ode ovaj susret.
Ono čega bi i te kako trebalo da bude na ovom susretu su svakako golovi, kojih je na poslednjem međusobnom okršaju između ova dva tima bilo čak šest. Zato vam i sada savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.43.
Za kraj, utisak je da je nekako najrealnija prognoza kada je ovaj susret u pitanju ta da i jedan i drugi tim postignu makar po jedan gol, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.