Tip dana: Mančester Siti – Borusija Dortmund: Mogu li “građani” konačno do “ušatog” trofeja?

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje, ali je ipak ovaj dan rezervisan za prve mečeve četvrtfinala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Mančester Sitija i Borusije iz Dortmunda.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Mančester Siti: Može li četa Pepa Gvardiole konačno do trofeja?

Fudbaleri Mančester Sitija igraju fenomenalno ove sezone. Nekako najbolji pokazatelj za to je i podatak da ovaj tim u ovom trenutku ima čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Junajted, i sigurno je da su izabranici Pepa Gvardiole praktično već stavili jednu ruku na šampionski pehar.
U prošlom kolu su “građani” odigrali još jedan sjajan meč čime su samo pokazali da se nalaze u fantastičnoj formi, pošto su na gostovanju kod Lestera slavili sa 0:2, čime su pokazali da im u ovom trenutku nema premca u Premijer ligi.
Kada je u pitanju Liga šampiona, poznato je da je ovaj klub uložio silne milione kako bi došao do “ušatog” trofeja, ali to se nažalost za sada nije dogodilo.
Ipak, ove sezone Siti igra brutalno dobro u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a u osmini finala su bez većih problema eliminisali Menhengladbah sa ukupnim rezultatom 4:0.
Inače, Mančester Siti je do sada u Ligi šampiona odigrao četiri meča na svom terenu na kojima su ostvarili isto toliko trijumfa, uz jedanaest datih i samo jedan primljen gol, i to još u prvom kolu od Porta, koji je zanimljivo takođe uspeo da dođe do plasmana u četvrtfinale gde ga očekuje duel sa Čelsijem.

Borusija Dortmund: “Milioneri” očajni u Bundesligi, u Ligi šampiona potpuno drugo lice!

“Milioneri” iz Dortmunda ove sezone pokazuju dva lica. Ono loše se odnosi na Bundesligu gde se izabranici Edina Terzića u ovom trenutku nalaze na petom mestu na tabeli i po svemu sudeći im visi plasman u Ligu šampiona što i jeste bio primarni cilj za ovu godinu, pošto četvrtoplasirani Ajntraht iz Frankfurta ima čak sedam bodova više što je jedna izuzetno pristojna razlika.
Na nesreću Dortmunda, upravo je tim iz Frankfurta u prošlom kolu i slavio na gostovanju kod Dortmunda, čime su Luka Jović i drugari pobegli “milionerima” na čak sedam bodova zaostatka.
Bilo kako bilo, Borusiji predstoji da u narednom periodu uradi što je u njihovoj moći, iako im ni sve pobede do kraja Bundeslige nažalost neće garantovati plasman u najkvalitetnije klupsko evropsko takmičenje.
Za razliku od Bundeslige, tim sa “Vestfalena” igra sjajno u Ligi šampiona, gde su izabranici Edina Terzića u četvrtfinalu bez većih problema eliminili aktuelnog osvajača Liga Evrope Sevilju, što je svakako veliki uspeh.
Kada su u pitanju gostujući mečevi u elitnom takmičenju, do sada je Dortmund odigrao četiri meča van svog terena na kojima su ostvarii čak tri trijumfa, uz jedan jedini poraz koji se desio u prvom kolu kod Lacija na “Olimpiku” što se nije previše odrazilo na dalji plasman.
Inače, trener Dortmunda za ovaj prvi meč četvrtfinala neće moći da računa na čak pet standardnih fudbalera, što bi svakako trebalo da predstavlja veliki problem za nekadašnjeg šampiona Nemačke.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir način na koji igraju ova dva tima, evidentno je da nas ovde očekuje baš dosta golova, bez obzira što se radi o četvrtfinalu Lige šampiona.
Hrabro vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.30.
Utisak je da je domaćin ipak veliki favorit, makar na ovom prvom susretu zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40.
Za kraj, deluje da je nekako najrealnija prognoza kada je susret između Mančester Sitija i Borusija iz Dortmunda u pitanju igra 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.