Derbi dana: Crvena Zvezda – Partizan: Praznik srpskog fudbala! Ko prekida neverovatan niz trijumfa?

U sredu je zaista sjajna ponuda za klađenje, a to je dan koji nam između ostalog donosi i “večiti derbi” u kom će Crvena Zvezda na svom terenu ugostiti fudbalere Partizana.
Duel između dva najpoznatija srpska kluba je zakazan za 18 časova.

Crvena Zvezda: Dejan Stanković radi dobar posao!

Po svemu sudeći, ovo će biti još jedna i te kako uspešna sezona za crveno-bele, iako izabranici Dejana Stankovića ovog puta nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona.
Međutim, Zvezda je pružala zaista sjajne partije u Ligi Evope, gde su prvo bez većih problema prošli u nokaut fazu, a onda su odigrali dva fenomenalna meča protiv slavnog Milana u kojima nisu bili u podređenom položaju, a po mnogim mišljenjima ekipa sa stadiona “Rajko Mitić” je pokazala i više u dvomeču od trenutno drugoplasirane ekipe u italijanskoj Seriji A.
Bilo kako bilo, sigurno je i da je sam plasman u doigravanje veliki uspeh za još uvek neiskusnog Dejana Stankovića, koji za sada radi sjajan posao na klupi Crvene Zvezde.
Možda i najbolji pokazatelj za to je Ling Long Superliga, gde se crveno-beli nalaze na ubedljivom prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
U prošlom su crveno-beli slavili na gostovanju kod Napretka, i to bez većih problema pošto je taj duel završen rezultatom 1:4, što je bila čak sedamnaesta uzastopna pobeda u prvenstvu za aktuelnog šampiona, što je zaista podatak koji vredi napomenuti.
Po poslednjim informacijama koje stižu iz kluba, za ovaj meč bi trebalo da bude spreman “stub” odbrane Nemanja Milunović, dok je na raspolaganju Dejanu Stankoviću i Gelor Kanga, koji je nešto kasnije nego što je trebalo stigao iz Gabona, nakon reprezentativnih obaveza.

Partizan: Strašan niz crno-belih!

Veliko je pitanje šta bi bilo da je Aleksandar Stanojević od početka sezone vodio crno-bele. U trenutku kada je on preuzeo klub Partizan je već imao veliki bodovni zaostatak u odnosu na Zvezdu, koji sada iznosi čak devet bodova, što će po svemu sudeći biti i nenadoknadiva bodovna razlika, obzirom na to kako igraju crveno-beli u ovom šampionatu, i činjenice da još uvek nemaju nijedan poraz.
Međutim, utisak je da svi navijači Partizana prosto moraju da budu prezadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi fudbaleri u ovom šampionatu, pošto su crno-beli prošle subote došli do 19. vezane pobede u svim takmičenjima savladavši na svom terenu Metalac u duelu 29. kola Superlige rezultatom 3:0.
Na poslednjih pet mečeva ekipa iz Humske je postigla čak devetnaest golova, što nam daje prosek od skoro četiri po meču, i sigurno je da taj podatak i te kako može da raduje sve navijače ovog tima.
Inače, u prošlom “večitom derbiju” su fudbaleri Partizana krenuli sjajno i relativno rano došli do vođstva posle velike greške mladog Erakovića, ali je na kraju izjednačio Aleksandar Katai, nakon opravdano dosuđenog jedanesterca.
Ako uzmemo u obzir poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima koji su odigrani na stadionu “Rajko Mitić”, crno-beli imaju solidan skor, pošto su ostvarili jedan trijumf, dva remija, ali i doživeli tri poraza.
Ipak, ne treba zaboraviti da je tim Partizana na poslednjih pet međusobnih mečeva sa Crvenom Zvedom primio samo jedan gol, i to baš u prošlom derbiju koji smo malopre pomenuli, zbog čega sasvim sigurno izabranici Aleksandra Stanojevića u lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje.

Naš predlog

Obično za “večiti derbi” važi ono pravilo da ne pobeđuje uvek bolja ekipa, pa vam zbog toga predlažemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda jer je zaista neizvesno u kom smeru bi mogao da ode ovaj duel dva najpoznatija i najtrofejnija srpska kluba.
Mišljenja smo da će i jedan i drugi tim postići po jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG, za koju je kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.
Sigurno je da izabranicima Dejana Stankovića odgovara i bod na ovom susretu, dok će Partizan morati da napadne, što bi vrlo verovatno moglo da nam donese i dosta golova, što u poslednje vreme i nije bio slučaj u duelima između dva ljuta rivala. Ipak, ovoga puta bi stvari mogle da budu drugačije, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.92.
Mišljenja smo da je nekako najsigurnija varijanta za ovaj “večiti derbi” igra 2-4 gola, pošto na poslednjih dvanaest susreta nije bilo četiri i više golova. Kladionica Meridianbet ovu igru plaća sa kvotom 1.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.