Tiket dana (četvrtak, 08.04.2021)

tiket dana

Jučerašnji tiket bio je pun pogodak, pa verujemo da ćemo i danas biti uspešni. Prvi mečevi četvrtfinala Lige Evrope biće glavni događaj ovog četvrtka. Ajaks će dočekati Romu u najzanimljivijem duelu, U Zagreb dolazi Viljareal, Arsenal će ugostiti prašku Slaviju, dok će u španskoj Granadi gostovati slavni Mančester junajted.

Dinamo Zagreb – Viljareal – GG3+ @ 2.65 u Meridianbet

Pravu senzaciju priredili su Zagrepčani u prošlom kolu. Posle poraza od 2:0 u Londonu od Totenhema uspeli su da nadoknade t prednost, a zatim u produžecima postignu još jedan gol vredan prolaska u četvrtfinale. Ovo je ubedljivo najveći uspeh klupskog fudbala u Hrvatskoj, pošto je Dinamo već igrao u osmini finala, ali ne i u četvrtfinalu. U tom meču sa ”pevcima” blistao je Mislav Oršić, strelac sva tri gola u revanšu, pa ne sumnjamo da će ”modri” uspeti da unovče i njega već ovog leta, iako u klubu više nisu braća Mamić. U domaćem prvenstvu Dinamo još nije odbranio titulu, Osijek je ozbiljan rival, pa trenutno ova dva tima imaju isti broj bodova, po 61, ali Zagrepčani imaju meč manje odigran, što nije mala prednost. Prosuli su dva boda u Šibeniku u nedelju, što je pokazalo da mogu biti ranjivi. Ipak, jasno je da su više razmišljali o meču sa Viljarealom, nego o Šibenčanima. ”Žuta podmornica” stiže u glavni grad Hrvatske posle serije od pet uzastopnih pobeda, tri u La Ligi i dve protiv kijevskog Dinama u osmini finala Lige Evrope. Uspeo je Viljareal da sa dve pobede eliminiše i Salcburg u prvom kolu nokaut faze, a da bez poraza prođe i grupnu fazu. Nema sumnje da je španski klub favorit, ako ništa drugo zbog činjenice da im na klupi sedi čuveni Unaj Emeri, rekorder po broju trofeja u ovom takmičenju. Viljareal će teško do Lige šampiona kroz La Ligu, pa mu je osvajanje Lige Evrope šansa da se sledeće sezone nadmeću sa najboljim evropskim ekipama. Bolji iz ovog dvomeča u polufinalu igraće sa pobednikom okršaja između Arsenala i Slavije iz Praga. Očekujemo otvorenu igru, Viljareal je veoma opasan gost, ali znamo da i Dinamo ima svoje adute. Predlog je gol-gol uz bar tri pogotka ukupno, a za GG3+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.65.

Ajaks – Roma – GG3+ @ 1.91 u Meridianbet

Derbi ove runde Lige Evrope, bez svake sumnje, igra se na stadionu ”Johan Krojf arena” u Amsterdamu. U vreme kada je čuveni, nažalost pokojni, fudbaler čije ime nosi stadion, igrao za ”kopljanike”, Ajaks je napravio najveće uspehe u svojoj istoriji. U prethodnim godinama tim iz Amsterdama je nagovestio da može prići nekadašnjem timu koji je predvodio baš Krojf, bili su na bukvalno minut od plasmana u finale Lige šampiona, ali ih je gol Lukasa Moure ostavio u polufinalu, a na završnu predstavu odveo Totenhem. Ajaks će osvojiti još jednu titulu u Holandiji, u Erediviziji imaju dvocifrenu prednost u odnosu na konkurente, blizu su i trijumfa u Kupu, pošto igraju finale sa Viteseom, a možda bi mogli i do evropskog trofeja. Ipak, Liga Evrope nije isto što i Liga šampiona, koja je jača od nekadašnjeg Kupa šampiona koji su ”kopljanici” osvajali. U dva prethodna kola nokaut faze Ajaks je izbacio francuski Lil i švajcarski Jang Bojs, pa se može reći da su blagi favoriti i u dvomeču sa Romom. Nisu Rimljani ekipa za potcenjivanje, samo imaju dosta problema u poslednje vreme. ”Vučica” je u tri prethodna kola u Seriji A osvojila samo jedan bod i znatno smanjila svoje šanse da igra u Ligi šampiona naredne sezone. Šansa je u Ligi Evrope, ali za to moraju do pobedničkog pehara. Pre duela sa Ajaksom Roma je eliminisala Bragu i ukrajinski Šahtjor. Bili su izuzetno ubedljivi, pa to daje nadu timu Paola Fonseke da mogu u polufinale. Problem je odnos Portugalca i najboljeg strelca Rome Edina Džeka. Bosanac je u nemilosti i na leto odlazi iz Rima. Pored toga, Roma će biti oslabljena u Amsterdamu, neće biti Mkitarjana, Smolinga, El Šaravija, Ibanjeza. Postoji i revanš kroz nedelju dana, ali verujemo da će Rimljani želeti da ostvare dobar rezultat već u Holandiji. Ajaks će, na drugoj strani, pokušati da dođe do neke prednosti i tako u ”večni grad” otputuje mnogo smirenije. Naš predlog je igra GG3+, a za ovaj tip u kladionici Meridianbet dobija se kvota 1.91.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 5.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.