Tip dana: Ajaks – Roma: Može li “vučica” da prekine strašan niz Ajaksa?

Četvrtak je rezervisan za prve susrete četvrtfinala Liga Evrope, a za vas smo ovog puta izabrali svakako najinteresantniji duel u kom će Ajaks na svom terenu dočekati Romu.
Susret između ova dva tima, kao i sva ostala četvrtfinala, zakazan je za 21 čas.

Ajaks: “Kopljanici” na 24 vezana susreta ne znaju za poraz!

Fudbaleri Ajaksa pružaju fantastične partije u poslednje vreme, a nekako nam u prilog tome najbolje ide podatak da popularni “kopljanici” na 24 poslednja susreta ne znaju za poraz.
U ovom trenutku se Dušan Tadić i drugari nalaze na ubedljivom prvom mestu na tabeli u nacionalnom šampionatu, uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani PSV, pa slobodno možemo govoriti o tome da se Ajaks nalazi na pragu nove titule šampiona, što je uostalom i bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu je ovaj tim uz dosta muke slavio na gostovanju kod Herenvena a taj duel je završen rezultatom 1:2. Domaća ekipa je prva došla do vođstva na tom susretu, ali su “kopljanici” preko Dušana Tadića i sjajnog Alea došli do preokreta i četvrtog vezanog trijumfa u prvenstvu.
Što se tiče Liga Evrope, Ajaks je u osmini finala u dvomeču bio bolji od Jang Bojsa i ukupnim rezultatom 5:0 došli do plasmana u četvrtfinale, i tako sebi zakazali duel sa italijanskom Romom.
Inače, što se tiče mečeva na domaćem terenu, “kopljanici” su na trinaest odigranih susreta u šampionatu Holandije ostvarili čak jedanaest trijumfa, jedan remi i jedan poraz. U evropskim takmičenjima su Dušan Tadić i drugari odigrali pet mečeva u Amsterdamu, i ostvarili tri trijumfa i dva poraza.

Roma: “Vučica” u krizi u najgorem mogućem trenutku!

Iako je Roma većim delom šampionata pružala sjajne partije, utisak je da su izabranici Paula Fonseke svoje najslabije partije u ovoj sezoni pružili u poslednjih mesec dana, a posebno se to odnosi na Seriju A.
Naime, trenutno se “vučica” nalazi tek na sedmom mestu na tabeli Serije A, iako su većim delom šampionata bili na jednoj od prve četiri pozicije, što naravno donosi plasman u Ligu šampiona, a to zapravo i jeste primarni cilj Rimljana kada je ova sezona u pitanju.
Sve je nekako loše krenulo za Romu od gostovanja kod Parme koja igra katastrofalno ove sezone, ali su taj meč “krstaši” mimo svih očekivanja dobili sa 2:0. Nakon toga su izabranici Paula Fonseke poraženi i na svom terenu od Napolija i to sa istim rezultatom, a u prošlom kolu je ovaj tim remizirao na gostovanju kod Sasuola, kada je bilo 2:2.
Između svih tih mečeva, Roma je uspela da u dvomeču bude bolja od Šahtjora, i ukupnim rezultatom 5:1, izbori plasman u četvrtfinale, gde će sasvim sigurno Rimljani pokušati da odu do samog kraja, pošto je poznato da pobednik ovog takmičenja ide direktno u Ligu šampiona.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, Roma se u Seriji A baš i nije proslavila, dok u Ligi Evrope izabranici Paula Fonseke imaju sve pobede na gostujućim terenima, osim poraza od CSKA iz Sofije, kada su već Rimljani obezbedili plasman u nokaut fazu.

Naš predlog

Zanimljivo je da je Ajaks svoj poslednji poraz doživeo baš od jednog italijanskog kluba, pošto su u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona poraženi od Atalante, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Sa druge strane, Roma u poslednje vreme igra jako loše, i jedino dobro što se desilo je upravo prolazak u četvrtfinale Liga Evrope.
Mišljenja smo da je Ajaks blagi favorit ne samo u ovom prvom susretu, već i u dvomeču, ali vam ovog puta ipak predlažemo da se fokusirate na golove kojih bi zaista moralo da bude na ovom susretu.
Savetujemo vam da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68. Iz potpuno istog razloga vam predlažemo i da probate sa igrom GG, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Za kraj, deluje nam da će domaća ekipa uspeti da postigne makar dva gola na ovom veoma važnom susretu, pa vam predlažemo da probate sa igrom D2+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.