Tip dana: Borusija Dortmund – Mančester Siti: Mogu li “građani” konačno do trofeja u Ligi šampiona?

Sreda je rezervisana za revanš mečeve četvrtfinala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Borusije iz Dortmunda i Mančester Sitija.
U prvom duelu su uz dosta muke slavili “građani” sa 2:1, i to nakon gola koji su postigli u samom finišu susreta.
Revanš duel je zakazan za 21 čas.

Borusija Dortmund: Jedno lice u Ligi šampiona, drugo u Bundesligi!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Borusije iz Dortmunda imati ovoliko problema kada je Bundesliga u pitanju, a nekako najbolji pokazatelj za to je i trenutno peto mesto na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, pa je sva prilika da “milionere” naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona, što je između ostalog i bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Ipak, u prošlom kolu su izabranici Edina Terzića slavili na gostovanju kod Štutgarta, u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 2:3, čime su fudbaleri ove ekipe produžili svoju nadu o plasmanu u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada već stalno potenciramo tu priču oko Lige šampiona, valja napomenuti da Dortmund pruža sjajne partije u elitnom takmičenju ove sezone o čemu dovoljno govori i plasman u četvrtfinale.
Bez većih problema su “milioneri” došli do plasmana u nokaut fazu, iako su imali poprilično tešku grupu, a u osmini finala je tim sa “Vestfalena” u jednom fantastičnom dvomeču eliminisao Sevilju, aktuelnog osvajača Liga Evrope.
U prvom susretu četvrtfinala izabranici Edina Terzića su ostavili jedan izuzetno dobar utisak na gostovanju kod Mančester Sitija, iako su poklekli u samom finišu meča, pošto je na kraju bilo 2:1.

Mančester Siti: Mogu li “građani” konačno do trofeja?

Malo je reči kojima se mogu opisati partije Mančester Sitija u ovoj sezoni, i na prvi pogled deluje da su “građani” možda i nikad bliži svom primarnom cilju u prethodnih nekoliko godina, a to je naravno konačno osvajanje Lige šampiona.
Naime, Siti je na jedan dominantan način završio grupnu fazu, mada se mora priznati i da im je žreb išao na ruku pošto su pored njih u toj grupi bili još i Porto, Marsej i Olimpijakos.
U osmini finala izabranici Pepa Gvardiole su odigrali dva sjajna meča protiv Borusije iz Menhengladbaha, i sa ukupnim rezultatom 4:0 došli do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa.
U prvom meču četvrtfinala su “građani” došli do trijumfa na svom terenu nad Dortmundom, i to nakon gola koji su postigli u drugom minutu sudijske nadoknade, čime je tim iz Mančestera još jednom ove sezone pokazao da su fantastično psihički pripremljeni, što nije bio slučaj u nekoliko preethodnih šampionata.
Što se tiče Premijer lige, sva je prilika da se nova titula ne dovodi u pitanje iako su izabranici Pepa Gvardiole u prošlom kolu doživeli neočekivani poraz na svom terenu od Lidsa, pa u ovom trenutku “građani” imaju devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Junajted, ali i meč viška.
Ono što posebno treba naglasiti je podatak da su fudbaleri Mančester Sitija ove sezone u Ligi šampiona i Premijer ligi doživeli samo jedan poraz na strani, što je svakako sjajna stvar.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiv revanš i zaista deluje da oba tima imaju podjednake šanse za prolaz, iako Siti ima blagu prednost iz prvog dela. Mislimo da je najbolje da se fokusirate na golove kojih bi nekako moralo da bude u duelu dva tima koja igraju za gol više, bez obzira što je u pitanju četvrtfinale, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.51.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.21, a smatramo da je nekako najrealnija prognoza kada je ovaj revanš u pitanju igra GG, koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.