Meč dana tenis: Andrej Rubljov – Roberto Bautista-Agut: Derbi osmine finala u Monte Karlu, u zasedi čeka Nadal!

Kao i što smo očekivali, dosta je zanimljivih mečeva na drugom Mastersu u sezoni, a prvom na šljaci. U Monte Karlu je dugo godina vladao Rafael Nadal, osvajao je pehar na ovom turniru čak 11 puta, ali je trenutni vladar Fabio Fonjini koji je trijumfovao 2019. godine, a turnir nije odigran prethodne 2020. Stiglo se do osmine finala, mada je kiša pravila probleme organizatoru u prva dva dana. Sve je nadoknađeno i Master se nastavlja po planu. Derbi trećeg kola igraju Rus Andrej Rubljov i Španac Roberto Bautista-Agut, 8. i 11. teniser na ATP listi. Nevolja za pobednika je činjenica da će u četvrtfinalu, najverovatnije, morati na Rafaela Nadala, ako Španac pobedi Grigora Dimitrova.

Andrej Rubljov: Pitanje je dana kada će Rubljov biti u Top 5

Naigrao se tenisa Andrej Rubljov u 2021. godini. Niko nije odigrao toliko mečeva, i to sa najjačim teniserima sveta. U prva tri meseca ove godine Rubljov je odigrao već 25 duela, od kojih je u svoju korist rešio 21. Pobedili su ga sunarodnig Danil Medvedev na Australijen openu, Roberto Bautista-Agut u Dohi, Aslan Karacev u Dubaiju, te Hubert Hurkač u Majamiju. Rubljov je osvojio samo jedan turnir i to onaj iz Serije 500 u holandskom Roterdamu, dok je zajedno sa reprezentativnim kolegama trijumfovao i na ATP kupu u Melburnu. Što se tiče izdanja na početku sezone ona umnogome podsećaju na prethodnu, kada je Rus blistao i osvojio Dohu i Adelaidu već u januaru. Usledio je prekid sezone, ali je Rubljov i posle nastavka igrao odlično i poigao pehare u Hamburgu i Beču, na turnirima iz Serije 500, kao i na domaćem terenu u Sankt Peterburgu. Možda je mogao neđto više da uradi i na Grend slemovima, gde je uglavnom stizao do četvrtfinala, ali ne i dalje od toga. Andrej Rubljov je na osmoj poziciji, a mogao je da napravi prodor do sedme, da je na Mastersu u Majamiju došao do titule. Posle plasmana u polufinale važio je za prvog favorita, ali ga je tada eliminisao kasniji pobednik Poljak Hubert Hurkač. Ako napravi dobar rezultat u Monte Karlu, mogao bi da pretekne Federera, koji trenutno ima nešto oko 400 bodova više. Bilo kako bilo, Rubljov će uskoro preteći i Švajcarca, a onda sledi napad na ostale iz vrha, pre svih Zvereva i Cicipasa, kojima šljaka nije najomiljenija podloga. U prvom kolu na turniru u Monaku Andrej Rubljov je bio slobodan, a problema nije imao ni u drugom protiv Italijana Karuza kome je prepustio samo pet gemova.

Roberto Bautista-Agut: Povratak u Top 10 prvi cilj upornog Španca

Znate već kakav je igrač Roberto Bautista-Agut. Uporan, spreman da prebacuje do iznemoglosti, ali za razliku od većine tenisera sa Iberijskog poluostrva, on igra podjednako dobro na svim podlogama. Do sada je u karijeri osvojio devet ATP pehara, ali je poslednji uzeo u 2019. godini u Dohi. Zanimljivo je da je samo jedan osvojio na šljaci, bilo je to u Štutgartu još 2014. godine, kada je trijumfovao i u Hertogenbošu na travi. Sve ostale turnire osvojio je na betonu. Najbolji plasman u karijeri bio mu je 9. mesto na kraju 2019. godine, a trenutno se nalazi na 11. poziciji. Ove sezone neće po dobrom pamtiti Australiju, na ATP kupu je upisao samo jednu pobedu, a na Australijen openu je ispao već u prvom kolu od Moldavca Albota. Prvi odličan rezultat bilo je finale Dohe, a već tradicionalno igra dobro u glavnom gradu Katara. Očekivao se njegov novi trijumf i odbrana tirule, ali ga je u finalnom meču nadvisio Gruzijac Nikoloz Basilašvili. U Dubaiju je ispao brzo, na drugoj prepreci od Janika Sinera, koji je za njega bio koban i na Matsersu u Majamiju, ali u polufinalu. U Majamiju je Bautista izbacio Danila Medvedeva, prvog nosioca, u četvrtfinalu, ali dalje od polufinala nije mogao. Videćemo kako će odigrati Monte Karlo, pošto se nije odlučio da igra na nekom turniru na šljaci od početka sezone. Pre ovog Mastersa poslednji put je na zemlji igrao na Rolan Garosu prošle sezone, a tamo je stigao do trećeg kola. U prva dva kola u Monte Karlu igrao je sa dvojicom američkih tenisera. što nije loš raspored za turnire na šljaci. U prvom kolu je izbacio Tejlora Frica, a u drugom Tomija Pola. I jednog i drugog je savladao u dva seta.

Naš predlog:

Bautista-Agut i Andrej Rubljov do sada su se sastajali šest puta, a Španac vodi sa 4:2 u pobedama. Poslednji okršaj imali su u ovoj sezoni u Dohi, u polufinalu koje je Bautista dobio sa ubedjivih 6:3,6:3. Videćemo da li Rubljov može da se revanšira na šljaci, na kojoj su igrali samo jednom, i to prošle godine u Hamburgu. Taj meč dobio je Rubljov u dva seta. U kladionici Meridianbet za favorita je proglašen Rubljov. Za pobedu Rusa kvota iznosi 1.47, dok se pobeda Bautiste-Aguta množi sa 2.49. Smatramo da je Rus bliži trijumfu, a da bismo pojačali kvotu, uz jedinicu predlažemo i manji broj gemova. Granica je na 21,5 gemova ukupno, a za kombinaciju 1,-G koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.